ye-logo.v1.2

Ратушу вберуть в намисто: у місті над Смотричем до відкриття турсезону готують сюрприз

Туризм 3019
Для організації дійства буде закуплено 40 тисяч червоних намистинок
Для організації дійства буде закуплено 40 тисяч червоних намистинок. Фото: obradio.com.ua

Жителів та гостей запрошують доєднатися до колоритного флешмобу.

Візитівкою цьогорічною туристичного сезону, який проходитиме під гаслом «Кам’янець на Поділлі – український колорит», стане… намисто. Про це повідомляють в прес-службі міської ради.

«Ця жіноча прикраса має глибоке символічне значення, кажуть організатори відкриття туристичного сезону. А тому закликають усіх кам’янчанок і гостей міста одягти 20 квітня вишиванки і приєднатися до фольклорного флешмобу «Подільське намисто», - йдеться у дописі.

Зазначається, що для організації дійства буде закуплено 40 тисяч червоних намистинок. За годину до початку дійства всі бажаючі зможуть власноруч виготовити собі прикрасу. А далі розпочнеться фольклорний обряд, учасниками якого стануть понад п’ять сотень подолянок. Увібраною в намисто буде й сама Ратуша. Дійство відбуватиметься на площі Польський ринок після 16.00.

В міськраді кажуть, що ідею презентації подільського колориту на цьогорічному заході «підкинув» самобутній художник, невимовний дослідник подільської старовини 20 століття Олександр Грен, відомий унікальним стилем і баченням української культури. Саме одна з його подолянок прикрасить афіші та програму відкриття туристичного сезону.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую