ye-logo.v1.2

Податкового інспектора оштрафували за внесення недостовірної інформації

Кримінал 1369
Прокуратура у суді довела винуватість податкового інспектора
Прокуратура у суді довела винуватість податкового інспектора . Фото: pravda.com.ua

Податкового інспектора оштрафували за внесення недостовірної інформації

Представники Кам’янець-Подільської місцевої прокуратури в суді довели вину працівника державної податкової інспекції у вчиненні службового підроблення та несанкціонованої зміни інформації, яка обробляється в автоматизованих системах.

За інформацією прес-служби прокуратури Хмельницької області, перебуваючи на посаді головного державного інспектора, жінка внесла до однієї з автоматизованих інформаційних систем завідомо неправдиві відомості щодо поданих фізичною особою-підприємцем документів. Зробила вона це, щоб приховати недостовірну та несвоєчасну реєстрацію повідомлень бізнесмена про прийняття на роботу найманих працівників.

Прокуратура у суді повністю довела винуватість податкового інспектора у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частиною 1 статті 362 (несанкціонована зміна інформації, яка оброблюється в автоматизованих системах, вчинена особою, яка має право доступу до неї) та частиною 1 статті 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.

Вироком Дунаєвецького районного суду засудженій призначено покарання у виді штрафу в розмірі 10 тисяч 200 гривень. Крім того, її позбавлено права обіймати посади, пов’язані зі здійсненням організаційно-розпорядчих й адміністративно-господарських функцій, строком на один рік.

Автор Андрій ЯЩИШЕН.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую