ye-logo.v1.2

ТОП-5 найпрестижніших шкіл Хмельницького

46429
ГІМНАЗІЯ №1

Напередодні нового навчального року «Проскурівський телеграф» вирішив скласти такий собі рейтинг найкращих, найпрестижніших шкіл нашого міста.

Керувалися ми,  насамперед, тим, до якої школи батьки хочуть віддати навчатися власних дітей. А потім уже дізнавалися, чим саме викликане таке їхнє бажання.

1. ГІМНАЗІЯ №1 ІМЕНІ ВОЛОДИМИРА КРАСИЦЬКОГО
Гімназія №1 заслужено займає перше місце серед хмельницьких шкіл II-го і III-го ступенів. Там сьогодні навчаються діти більшості відомих людей нашого міста. Для багатьох батьків навчання їхнього чада у гімназії №1 – це як ще один доказ геніальності їхньої дитини. І це не дивно. Гімназія має три основні профілі: філологічний, фізико-математичний та економічний. Проте враховуються побажання батьків та учнів.  
«Особливість нашої гімназії в тому, що у нас, єдиних в місті та й в області, у кожному класі не класний керів-ник, а педагог-організатор, тобто організатор навчально-виховного процесу. Їх у нас 21, – розповідає Павло Красицький, нинішній дирек-тор гімназії. – Навчання в гімназії починається з 5 класу, а відбір здібних учнів проводиться на кон-курсній основі».
За словами директора, цьогоріч у них було по два претенденти на одне місце. 95% випускників гімназії, які закінчили її цього року, вступили у престижні вузи України на бюджетне навчання. А минулого року за результатами зовнішнього незалежного тестування гімназія була кращою в області. Також учні гімназії №1 неодноразово перемагали на різноманітних республіканських олімпіадах з різних предметів. За 20 років свого існування гімназія №1 випустила чимало «світил»: колишні випускники нині є відомими науковцями, митцями, докторами наук, навіть є «свої люди» в ООН.

2. ЛІЦЕЙ №17
Одна із найстаріших середніх загальноосвітніх шкіл Хмельницького уже давно потрапила до списку найпрестижніших.
«Наші випускники, насамперед, хороші люди. Ми намагаємося дати гарні знання усім нашим учням, – каже директор ліцею Броніслава Байдерман. – Якогось спеціального конкурсу для першачків у нас немає. Як і усюди, проводимо співбесіду з дітками, дивимося на рівень їхніх знань. Намагаємося узяти в школу усіх бажаючих. Цьогоріч у перший клас взяли 130 дітей, сформувавши п'ять перших класів – більше, ніж планували спочатку. До того ж, усі майбутні першокласники мали змогу з лютого ходити на безкоштовні підготовчі курси, які проводили наші вчителі щосуботи».
В ліцеї після сьомого класу можна вибрати один з кількох профільних класів: хіміко-біологічний, фізико-математичний, економічний, філологічний. Цього року ввели новий профіль – суспільно-правовий.
Після 9 класу учні школи на конкурсній основі вступають в 10-й. За словами директора ліцею, цього року конкурс проводили, здебільшого, лише серед своїх випускників-дев'ятикласників, адже вони навчалися у профілюючих класах раніше, ніж у звичайних школах, тому їм легше було пройти цей конкурс. Проте були й такі учні, які приходили з інших шкіл міста, аби просто спробувати свої сили. Таке собі своєрідне тестування власних знань.

3. ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ КОЛЕГІУМ ІМЕНІ ВОЛОДИМИРА КОЗУБНЯКА
Ще одна із найстаріших та найпрестижніших середніх загальноосвітніх шкіл міста, яку свого часу закінчували найвідоміші хмельничани. Сьогодні потрапити навчатися сюди – реально кожному учневі. Принаймні, так запевнила нас директор колегіуму Людмила Змієвська. “Адміністрація нашого колегіуму не відмовляє нікому. Цього року, до прикладу, набрали п’ять перших класів по тридцять учнів”, – каже вона.
Школа – спортивного спрямування. П’ятнадцять років поспіль займає  перші місця у спортивних спартакіадах. Крім того, учні неодноразово ставали переможцями обласних змагань з „Козацького гарту”. Вони щорічно їздять на всеукраїнські змагання  до „Артеку”. „У нас найкращі спортивні зали у місті, – каже пані Людмила. –  Маємо їх два, тоді як в інших школах спортзалів лише по одному”. Крім того, при колегіумі діє гурток бальних танців. З першого класу тут викладають англійську мову. А ще школярі поглиблено вивчають математику й інформатику. Діють два комп’ютерні класи. За результатами зовнішнього незалежного оцінювання школа цьогоріч опинилася у п’ятірці кращих, адже деякі випускники понабирали по 200 балів з 200 можливих. Минулого року колегіум відзначив свій півстолітній ювілей.

4. СПЕЦІАЛІЗОВАНА ШКОЛА І-ГО СТУПЕНЯ №30
Школа існує з 1993 року. Її першим випускникам зараз в середньому по 23 роки, але вони вже встигли проявити себе – навчаються в престижних вузах України та за кордоном.
При вступі до школи майбутній школярик обов’язково проходить співбесіду. Вона проводиться для того, аби визначити, наскільки розвинена у дитини пам’ять, чи готова вона до вивчення іноземної мови уже з перших днів навчання. Деяким батькам доводиться відмовляти, але відмова ця не категорична. За місяць-півтора майбутній учень може підготуватися і спробувати свої сили знову.
„Навчати у нашій школі усіх бажаючих просто немає можливості, – запевнила заступник директора з навчально-виховної роботи Людмила Целенко. – Наприклад, якщо випускається чотири класи, то стільки ж можна набрати і „першачків”. Головна особливість нашої школи, яка відрізняє її від інших – чудовий педагогічний колектив. У нас розроблені свої системи і методики навчання. Діють гуртки з карате, шахів, образотворчого мистецтва. Випускники школи успішно вступають до п’ятих класів кращих шкіл Хмельницького. До прикладу, половина учнів гімназій №1 і №2 – це випускники саме нашого навчального закладу”.

5. ГІМНАЗІЯ №2
Цей навчальний заклад хоч діє уже 41 рік, але престижним став не так давно – з моменту перетворення звичайної середньої загальноосвітньої школи №11 на гімназію №2.
«Школярі приїздять до нас з найвіддаленіших мікрорайонів міста, навіть є учні з Давидковець, – розповідає директор гімназії №2 Надія Орловська. – Конкурс на вступ до гімназії серйозний: на одне місце претендує 2-3 дитини». І це не дивно – матеріальна база школи суперсучасна. Це відмінно укомплектовані комп’ютерні класи, комп’ютеризована бібліотека, мультимедійний центр. У кожній аудиторії працюють телевізор та DVD, викладання тем здійснюється наочно і цікаво. Активно функціонують дитячі орга-нізації та міжнародні проекти. Учні гімназії часто їздять за кордон. Випуск-ники за результатами зовнішнього незалежного оцінювання вступають одразу у декілька найкращих вузів країни.
«Бажаючі потрапити до нас на навчання складають іспит з української мови та комплексний, який включає математику, природознавство і логіку. У  гімназії одразу здійснюється профілізація – точні, природничі та гуманітарні науки. Вивчаються три іноземні мови: англійська, німецька і російська”, – каже Надія Орловська.

Коментарі:

Автор коментаря 1 23.10.2018 21:14

Дуже радий єдності і братерству педколективу гімназії №2, яке відобразилось у миттєвому та одностайному "неодобрямс" першого коментаря! Особливо сподобалися відгуки "учнів" з риторикою людей, яким глибоко за 40))) По-перше, хотілося би відповісти автору коментаря 4, який вбачає в коментарі 1 особисті образи. Шановний або шановна скривджена, жодного слова, яке могло би бути розцінене, як образа, в коментарі немає. Натомість, Ваша відповідь розквітла звучними, яскравими і, навіть, "запашними" фразами, такими як, наприклад, "автора цінічно брехливого", або, ось, особливо це сподобалося - "Треба взяти в рот" Г ... "". Зразок красномовності! Гнів - ознака безсилля! По-друге, за реакцією бачу, що коментар, в більшості своїй, влучив у ціль, та, сподіваюся, мають місце позитивні зрушення в роботі згаданих особистостей. Ну а те, що коментар видалили - не абияка біда, є й інші, менш поступливі та доступні інтернет-ресурси, де зацікавлена публіка може почитати правдиві і об'єктивні коментарі. На завершення, хочу подякувати всім, хто взяв участь в дискусії, причому, незалежно від їх ставлення до предмету цієї дискусії. У суперечці народжується істина! Всім добра!

MasterPro ___ 01.04.2018 23:20

Я,учень 11 класу класу гімназії №2.Я пишаюсь тим,що навчаюсь в одному з найкращих закладів м.Хмельницького.Боляче і образливо читати неправдиву інформацію про вчителів гімназії та їхнє "невміння" навчати дітей.Цілком очевидно,що коментар 1 написаний з метою принизити вчителів та зашкодити хорошій репутації навчального закладу.Особливо мене обурюють слова стосовно вчителя хімії Мисик.Т.В.На мою думку,вона досвідчений педагог,яка добре знає свій предмет і вміє доступно пояснити матеріал учням,тактовна і толерантна.Я переконаний,що попри намагання зменшити заслужений багаторічний авторитет гімназії №2,вона і далі процвітатиме і займатиме високе місце серед навчальних закладів м.Хмельницького.

01.04.2018 20:38

Всім привіт..!Не знаю,що тут кому подобається і що кому "болить",але я учениця цієї "розпіареної" школи так,скажімо, з класу 5,а з предметом англійської мови знайома ще з молодшої школи.Я думаю,що не є секретом і те що,щоб вивчити іноземну, недостатньо мати кілька годин на тиждень,потрібно багато працювати вдома над домашньою,так і займатися додатково,зокрема на курсах та з репетитором,що я і хотіла порадити тим хто негативно відзивався про проведення уроків іноземної мови .Крім того,я знаю і ту саму "горе-вчительку",вона мій вчитель хімії до цього часу.На мою думку,вона досить сильно знає свій предмет,а також чуйна людина.Зараз я навчаюсь в 11 класі,а весною здаю свої перші екзамени:математику і українську.Влітку здаю ще 2 екзамени.Вам напевно цікаво які саме.Я здаю ті предмети які викладають так звані нижче "горе-вчителі",а саме англ і хімію.Такий вибір дисциплін для здачі ЗНО в нас можна зустріти далеко не тільки мене.Проводимо аналіз:якщо гімназія так і "кишить" "горе-вчителями",які викладають хімію й іноземну,навіщо половині учнів гімназії здавати саме ці предмети.Можливо,немає ніякої "розпіареності","горе-вчительок" і "ведиких чи маленьких цукерок"??... P.S.Коментаторам з негативними відгуками можу порадити одне:справляйте ситуацію зараз - починайте працювати...))

01.04.2018 18:15

Абсолютно згодний з попередніми коментарями!Школа дуже гарно забезпечена на різні види подачі інформації.Адмінстрація школи є завжди привітною та віччливою.Вчителі англійської мови дуже гарно викладають цей предмет.А вчичетелі хімії є досвідченими викладачами.Гімназія #2 є кращою школою м.Хмельницького!!!

01.04.2018 17:59

Після прочитання першого коментаря у мене аж пропав настрій,і не від того, що це правда а навпаки. Навчаючись у цій школі вже 7 рік, і закінчуючи цю школу у мене не виникло ніяких скарг і проблем. Усі вчителі без винятку майстри та професіонали своєї справи які справедливо та незалежно від фамілій виставляють оцінки.Також хочу відмітити те, що у школі працює відмінна охорона, яка не відпускатиме зі школи дітей без вашого відому. Адміністрація школи йде на зустріч усім учням та допомагає вирішувати усі їхні проблеми та запитання. У всіх аудиторіях встановлені проектори, які допомагають дітям здобувати знання. У школі завжди чисто,тепло та створені усі умови для навчання.

01.04.2018 17:22

Прочитавши перший коментар, я була надзвичайно здивована, адже навчаюсь у цій школі довгий час і немаю жодних претензій ні до адміністрації, ні до вчителів, в тому числі до Мисик Т.В. Хочу погодитись із усіма думками, що були сказані нище. Тому що гімназія 2 хороша школа з висококваліфікованими педагогами, які завжди йдуть на зустріч дітям, прагнуть допомогти та навчити. А від нас, учнів, потрібно лише цінувати їхню працю і мати певну жагу до навчання. Адже "освіта - скарб, а праця - ключ до нього"!

01.04.2018 13:55

Я зовсім не згодна з першим коментарем. Як на мене, то це писала нерозумна і невихована людина, яка мала в намірах лише "насолити" адміністрації школи та окремим вчителям через якісь особисті образи. Я навчаюсь в гімназії №2 ще з 5 класу і ось через кілька місяців буду закінчувати 11 клас. За 7 років навчання у мене ні разу не виникало жодних непорозумінь або проблем з адміністацією школи, адже тут працюють уважні та чуйні люди, які роблять все можливе, аби дітям було комфортно та цікаво вчитись. Якщо говорити про вчителів хімії, а саме про Мисик Т.В., то я можу впевнено сказати, що все ,сказане про неї в цьому коментарі, - наклеп! Ця вчителька викладає у мене хімію всього 2 роки, але саме за ці 2 роки я дійсно полюбила цей предмет, зрозуміла його і вирішила, що у майбутньому я бачу себе лише у цій сфері. Таміла Василівна завжди добре відноситься до усіх своїх учнів. Дуже часто можна помітити, як після уроків до неї "табунами" ходять діти, щоб щось перездати, адже вона завжди хоче поставити дитині кращу оцінку. Звісно, якщо ваша дитина нічого не вчить і сидить на уроках тихенько, як мишка, то ніякі перездачі не врятують її від поганої оцінки, і це вже вина неуважних батьків, а не "горе-вчителя". На уроках хімії ніхто нікого не обзиває і не проводить додаткові заняття за гроші. Вчитель дуже цікаво та зрозуміло пояснює матеріал, ми часто проводимо різні досліди та лабораторні роботи. Якщо не прогулювати уроки і уважно слухати вчителя, то написати добре контрольну, або навіть у майбутньому здати ЗНО з хімії на високий бал для вас не буде проблемою. Щодо підготовки дітей до здачі ЗНО, то я не знаю до яких там вчителів з інших шкіл ходять ваші діти, а мене готують саме вчителі гімназії №2, і я думаю, що у мене з такою підготовкою досить високі шанси здати екзамени на гарний бал. Також хочу додати, що мені дуже прикро, що ваша дитина, вивчаючи англійську мову 6 років, не може скласти 2 слова до купи, але не потрібно сюди приписувати вчительку, адже у вивченні будь-якого предмету головне - бажання дитини, а також допомога та заохочення батьків.

01.04.2018 12:43

От так!

01.04.2018 11:51

У попередженні про тон та зміст коментарів сказано: "...дискусія не привід для особистих образ". Автора коментаря 1 та власника сайту це не стосується. А чому? Дуже "шкода" авторів коментаря 1 вони з добрих почуттів "ходять" у гімназію №2 заради "малого відсотка" хороших учителів. Треба взяти в рот "Г...", сплюнути на порозі школи і йти геть. А от всі решта учнів школи вчаться заради якісних знань. Показники школи отримані виявляється стараннями усіх учителів міста, до яких учні гімназії 2 ходять на репетиторство після школи. А у свою школу вони приходять щоб почути образливі російсько-мовні вирази, яких, до слова, Мисик Т. В. навіть "у гніві" не вживає точно. Вже б брали краще зі справжніх слів. Було б може крутіше, зате чесно і справедливо. Це ви шість років просиділи на уроках англійської щоб не знати "твоя-моя". Бідолашні. З такими можливостями ... Не мучтесь, шукайте, де вам краще. Найкращий варіант навчання це лежачи на дивані набирати на сайті бруд і шукати причину у вчителях, в адміністрації школи, мерію міста, президенті країни, глобальному потеплінні тощо. А вчитись не пробували?, слухати на уроках, виконувати домашні завдання, після уроків бігти на тренування, або на репетиторство якщо потрібні глибші знання чи чогось на розумієш, і так до пізнього вечора, а потім впасти і думати, що не все встиг? Ще цікавий парадокс є у гімназії 2. При таких "горе-вчителях" хімії - це кількість учнів, яким хімія подобається і вони її розуміють, і попри складність, вчать. Багато випускників пов"язали свої професії зі знанням хімії завдячуючи "горе-вчителю" Це заслуга знань, методики та відношення вчителя. Додаткові факультативні заняття Таміли Василівни відвідують близько 60 учнів. А "баба Яга-проти". Повна брехня, що, зокрема, Таміла Василівна "часто" відволікається під час уроків на сторонні справи. Поспілкуйтесь з учнями школи і ви у цьому швидко переконаєтесь. І перездають всі, кому не ліниться це робити. Легко не вчити і стверджувати, що не дали перездати. Взагалі щось тенденція пішла учень, що хоче те й робить, а вчителю "зась", він має все терпіти, бо він педагог і повинен бути адаптивним і "гнучким" а ж до плінтуса. Але досить про предмети і навчання. Цікаво, що автора цинічно брехливого, упередженого коментаря 1 не влаштовує у адміністрації? Це "пахне" тим, що це не учениці слова, бо учениці до "ура-патріотизму" директора як до неба. І що це за новела? Що це такого директор натворив, що знижує рівень знань? Лже наставники не псуйте дитину !!! Взагалі, автор коментаря 1 багато бере на себе судівських прав. Рейтинг школи формується роками працею вчителів, батьків у учнів, а ВИ намагаєтесь залити його брудом. А хто ВИ? Власнику сайту потрібно слідкувати за дотриманням учасниками форуму вимог, які задекларовані у пам"ятці і не надавати свій інформаційний ресурс для бруду і брехні. Це попри "кліки" псує імідж, а він вартує більше. З повагою до педагогічного складу гімназії 2.

31.03.2018 23:54

Зовсім незгодний з автором попереднього коментара! Мисик Т.В. є професіоналом свого діла,дуже гарно знає свій предмет.

31.03.2018 20:34

Категорично не згідна з автором вищенаписаного комантеря. Абсолютно. Моя дочка закінчує 11-й клас Гімназії №2 і я бачу високий рівень знань своєї дитини, він достатньо високий і, чесно признаюсь, не моя це заслуга, тому що робота забирає весь час, а заслуга школи. Щодо суті претензій, написаних вище, можу заявити натупне: - розпіареності закладу відповідає рівень знань дітей, високі оцінки в нашій школі просто так або "за подарунок" не ставлять, як підтвердження може бути той факт, що деякі батьки на 10-й та 11-й клас переводять дітей в інші школи, щоб получити кращий аттестат. - англійська мова викладається не гірше інших закладів, претензії до нашої системи вивчення іноземних мов - не сюди. Я, наприклад, теж вчила англійську мову в школі та інституті, мала 4 та 5 баллів, але фактично не володію нею. Тому ще з 5-го класу зависала дочку на курси іноземної мови. Але головне - це старання самої дитини, допомога та контроль батьків. Якщо вони мінімальні, то, звісно, найпростіше діло - звинуватити вчителя та школу. - Хімія. Предмет, який став для моєї доньки одним із улюблених, цікавих та зрозумілих. З 8-го по 11-й клас вона займала призові місця на олімпіадах, писала наукову. Без примусу з боку нас, батьків, без репетиторства, блатів і грошей. І зараз вона всер'йоз планує вступати в ВНЗ по спеціальності, зв'язаної з хімією. Чия заслуга? Месик Таміли Василівни, яка дуже любить свій предмет, вчить дітей як треба, вимагає повноцінних знань, а не як небудь. І про хамство - це брехня, цього не було, діти зараз не терплять такого, розповідають, можуть записати факти на телефон. - Щодо адміністрації школи - не знаю, які проблеми ви бачите. Опалення нормальне, в школі тепло і чисто, охорона працює чітко, зверенення від батьків приймаються до уваги, я особисто мала досвід. Так що, я думаю, комментар до статті написаний людиною в стані особистої образи, з метою образити інших. Наприклад, після усвідомлення того, що її дитина за 10-11 років школи не навчилася вчитися, а вже трохи пізно, і в цьому є вина самих батьків. А кого зробити винним - школу, ясно. Гімназія №2 (моя в минулому СШ №11) - супер, школа реально номер один в Хмельницькому.

24.03.2018 16:58

Коментар видалений, оскільки порушує правила розміщення на сайті «Є». А саме: тон та зміст повідомлення ображають почуття читачів та містить особисті образи.

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую