ye-logo.v1.2

У Старокостянтинові тиск на райраду посилюється

1274

Голова Сергій Фесун потрапив у реанімацію

Як ми вже писали в минулому номері нашої газети, Старокостянтинівська райдержадміністрація намагається взяти під свій контроль органи місцевого самоврядування. На голову районної ради Сергія Фесуна здійснюється тиск за те, що на сесії обрали «не того» заступника. Депутатів, котрі підтримали своїми голосами заяву-протест проти підвищення ціни на газ для населення, з якою виступила районна організація політичної партії «Батьківщина», змусили або припинити членство в партіях демократичного спрямування, або написати заяви про звільнення з роботи.
Та це був лише початок. До кореспондентського пункту «Є Поділля» зателефонував заступник голови Старокостянтинівської районної ради Анатолій Пасічник і розповів, що в хід уже пішли брудні політичні технології з використанням силових структур, які були характерні ще за часів кучмівського режиму: «16 серпня до районної ради завітали співробітники обласного управління по боротьбі з організованою злочинністю та витребували для перевірки декларації про доходи всіх працівників апарату. Хоча в квітні поточного року ці декларації перевіряли працівники Служби Безпеки України і ніяких порушень не виявили. Наступного дня убозівці, безпідставно порушуючи конституційні норми, почали збирати інформацію про голову районної ради Сергія Фесуна. Спочатку вони незаконно проникли до його садиби в селі Решнівка Старокостянтинівського району, де здійснювали огляд та фотозйомку, після чого провели опитування людей, які мешкають по сусідству. А далі – ще гірше. Повернувшись до райцентру, хмельницькі міліціонери почали вимагати пояснень від 61-річної матері Сергія Фесуна Раїси Родіонівни, вдови народного депутата України першого скликання Никанора Фесуна. Оскільки останнім часом жінка важко хворіє, то візит непрошених гостей спровокував у неї серцевий напад. Довелося звертатися до медиків по допомогу. Після перенесеного емоційного стресу близько 11-ї години вечора 37-річному Сергію Фесуну стало зле. І його каретою швидкої допомоги доправили в реанімаційне відділення Старокостянтинівської центральної районної лікарні з попереднім діагнозом гіпертонічна криза. Лише завдяки високопрофесійним діям медиків-реаніматологів стан здоров'я голови райради вдалося стабілізувати. Далі він проходив курс лікування в кардіологічному відділенні.
Ці події викликали великий резонанс серед мешканців краю. Зважаючи на це, колектив апарату райради звернувся до Президента України Віктора Януковича із заявою про недопущення свавілля та беззаконня у ставленні до чесних порядних громадян, які мають свої погляди на сьогодення, свої життєві позиції та політичні переконання».
Хоча правоохоронці твердять, що діють в рамках чинного законодавства, і такі перевірки нині здійснюються в усіх органах державної виконаючої влади та місцевого самоврядування, Анатолій Пасічник переконаний: це все робиться задля того, аби залякати представників демократичних сил і не допустити їх до участі в майбутніх місцевих виборах.
Коли верстався номер, Сергій Фесун, після тижня, проведеного в лікарні, вийшов на роботу.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую