ye-logo.v1.2

Виборчий кодекс, декларації і правопорушення – підсумки дня

Суспільство 2212
Поки літо, читайте хороші новини
Поки літо, читайте хороші новини. Фото: автора

Яким був четвер 11 липня.

Верховна Рада після майже чотирьох років розгляду схвалила новий Виборчий кодекс, який регулюватиме проведення усіх виборів України.

Законопроєкт підтримали 230 депутатів. Але необхідні голоси «за» депутати дали аж з 17 разу! Представники Хмельниччини у парламенті сьогодні виявилися не надто активними. Із восьми обранців, четверо були відсутні – Віктор Бондар, Олександр Ксенжук, Олександр Герега та Сергій Лабазюк. Присутній у залі (згідно реєстраційного списку – авт.) Андрій Шинькович не голосував. Голоси «За» дали лише Роман Мацола, Володимир Мельниченко та Сергій Мельник. Що має змінити новий виборчий кодекс – читайте у статті.

Ще 5 липня тимчасово виконувач обов’язків голови Хмельницької ОДА Володимир Кальніченко призначив собі заступника. Однак, офіційне розпорядження з'явилось на сайті адміністрації лише учора, 10 липня. У документі йдеться, що посаду зайняв підприємець із Полонного та депутат обласної ради Олександр Дехтярук. Що задекларував новоспечений чиновник?

Тим часом у Хмельницькому, на перехресті вулиць Кам’янецької та Подільської триває ремонт підземного переходу. Цього року запланували оновити два входи. У Хмельницькій міській раді кажуть, що вартість ремонтних робіт склала 196 тисяч гривень.

Правоохоронцями Хмельниччини повідомлено про підозру групі осіб за систематичне незаконне позбавлення волі інших людей. Під виглядом надання платних медичних послуг з лікування від наркотичної чи алкогольної залежності підозрювані організували на території Хмельницького району роботу нібито реабілітаційного центру. Про це повідомляють у пресслужбі обласної прокуратури.

«Четверо чоловіків, не маючи дозволу на ведення лікувальної діяльності, винаймали домоволодіння у місцевих жителів, до якого поміщали осіб, яким необхідне лікування. Там їх не незаконно утримували в антисанітарних умовах та проти власної волі», - йдеться у повідомленні.

І трохи творчості. Арт-село Самчики внесли до Всеукраїнських туристичних маршрутів. Відроджений на Старокостянтинівщині у селі Самчики місцевий розпис продовжують популяризувати. Зараз до популяризації туристичного напрямку Самчиків долучилася Всеукраїнська асоціація гідів, а також Хмельницький обласний науково-методичний центр культури і мистецтва. На початку липня для гідів тут організували спеціальну навчально-пізнавальну екскурсію селом та майстер-клас із самчиківського розпису, аби в майбутньому ті повернулися до Самчиків уже з туристами.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую