ye-logo.v1.2

На Кам’янеччині взялися за зупинки громадського транспорту

Суспільство 3806
Зупинку у селі Руда прикрасили польовими квітами
Зупинку у селі Руда прикрасили польовими квітами. Фото: Жванецької громади

У Жванецькій громаді кажуть, у селах вони іноді – центр життя.

Три автобусні зупинки у Жванецькій громаді розмальовані наче картини у музеї. Перша – у селі Руда була розмальована декілька років тому і стала прикладом для інших сіл. За словами директора будинку культури села Руда Наталі Калініної, на зупинках у селі люди і автобуса чекають, і спілкуються, а іноді туди і хліб привозять у селах, де немає магазинів.

Саме Наталя Калініна, спільно із працівницею комунального господарства Тетяною Сухецькою взялися розмальовувати зупинки.

«Я не професійний художник і не займаюся малюванням, але ми завжди щось придумуємо таке, щоб нам жилося краще і веселіше. Першу зупинку у нас, в Рудій розмалювала інша жінка ще декілька років тому. Зараз ми вирішили продовжити цю традицію і розмалювали зупинку в селі Гринчук минулого тижня. На тій зупинці завжди збираються люди, хтось чекає автобус, а хтось – коли привезуть хліб. І коли ми розмалювали її, то люди дуже дякували, бо і їм приємніше стало – це ж їхній центр усього можна сказати», – пояснює Наталя Калініна.

Зупинка у селі Руда Жванецької ОТГ

На бокових стінах зупинки красуються українські символи - кобза і калина

Ще одну зупинку розмалювали у селі Ісаківці. Тут вже прикрасили стіни виноградом. Малюнок обирали тематичний, адже це село дачників. Зупинка була дуже зруйнована. Перед тим, як її розмалювати, працівники комунального підприємства спочатку її відремонтували, заштукатурили дірки і вже потім взялися за пензлики.

Усі необхідні матеріали надає Жванецька громада. Там зізнаються, що кошти мізерні, а результат око тішить.

Читайте також: Трипільське поселення на Кам’янеччині можуть внести до всесвітньої спадщини ЮНЕСКО

На зупинці у селищі, де живуть, в основному, дачники, намалювали виноград

Наступну зупинку планують розмалювати у селі Збруч. Голова громади Тетяна Криворучко каже, так сподобалася ідея розмальовувати зупинки, що вона й собі випросила одну, щоб розмалювати.

«Я дуже люблю такі творчі речі, але зараз фізично немає часу. Домовилися з дівчатами, що залишать для мене одну зупинку, щоб я відпочила морально малюючи стіни. Залишилося знайти час на це», – каже Тетяна Криворучко і додає, що з таких процесів усім користь: громаді благоустрій зупинок громадського транспорту, а усім навколо естетичне задоволення.

До теми: У Полонному волонтери відреставрували та розмалювали зупинку

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую