ye-logo.v1.2

На Хмельниччині продовжують палити поля: згоріло ще сім гектарів

Суспільство 3386
Чергові займання полів на Хмельниччині
Чергові займання полів на Хмельниччині. Фото: ДСНС області

Займання сталися у різних районах області.

Вчора, 10 серпня, близько 14-ої години рятувальникам надійшло повідомлення про пожежу стерні та післяжнивних залишків. Палало поле у Червоному Острові Волочиського району.

«Негайно до місця виклику прибув черговий караул рятувальників, які швидко пожежу площею два гектари локалізували та ліквідували, - йдеться у повідомленні рятувальників. – Не допущено розповсюдження вогню на прилеглі житлові будинки».

Ймовірна причина пожежі – необережне поводження з вогнем. Нещасних випадків на пожежі не було, зазначають надзвичайники.

У той же час в Хмельницькому районі в селі Шпиченці виникла пожежа сухої трави на відкритій території. А вже опівночі, 11 серпня, повідомлення про займання поля надійшло від жителів села Кам’янка, що на Кам’янеччині.

«Виникла пожежа післяжнивних залишків на площі п’ять гектарів. Причина пожежі – необережне поводження з вогнем. Збитки встановлюються», - говорять пожежники.

Головне управління ДСНС України у Хмельницькій області вкотре наголошує на важливості дотримання громадянами правил пожежної безпеки, особливо в цей пожежонебезпечний період. Категорично забороняється використовувати на відкритих територіях поруч із сільгоспугіддями, лісопарковими зонами, торфополями відкритий вогонь, розводити багаття, випалювати траву та інші рослинні рештки, кидати в траву та на узбіччя доріг недопалки. Якщо ви помітили займання в лісах, посадках та на відкритих територіях, негайно телефонуйте за номером «101».

Нагадаємо, нещодавно у Хмельницькому районі згоріло 20 гектарів поля.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую