ye-logo.v1.2

Бої за останню столицю: у Кам’янці-Подільському відтворили події сторічної давнини

Культура 2838
Відвідувачі фестивалю могли на власні очі побачити відтворення подій 1919 року
Відвідувачі фестивалю могли на власні очі побачити відтворення подій 1919 року. Фото: facebook.com/iryna.castles

До відтворення подій 1919 року доручилося понад 200 реконструкторів.

У Кам’янці-Подільському триває фестиваль історичної реконструкції «Остання столиця». Вчора, 24 серпня, учасники фестивалю відтворили бойові зіткнення армії Української Народної Республіки, збройних сил півдня Росії та Революційної повстанської армії Махна.

За інформацією телеканалу «UA: ПОДІЛЛЯ», взяти участь у фестивалі і відтворити події 1919 року в Кам’янець-Подільський завітало понад 200 реконструкторів з різних міст України. Реконструкція боїв між УНР, росіянами й повстанцями Нестора Махна проходило не лише на території фортеці, а й у різних локаціях міста. Усі учасники «Останньої столиці» були одягнені в однострої тодішніх військових формувань. Також для відтворення подій сторічної давнини були залучені панцерники та піротехніка.

«Для Кам’янця останнім сплеском значущості міста стала доба національно-визвольних змагань. У 1919-1920 роки місто на певний час стало фактично останнім державним центром УНР, — розповідає організатор фестивалю «Остання столиця» Олександр Заремба. — Саме тому ми вирішили дати нашому фестивалю таку назву. Крім того, це було своєрідною рефлексією на радянський штамп «Харків — перша столиця».

Як повідомляють у пресслужбі Кам’янець-Подільської міської ради, фестиваль «Остання столиця» завершиться сьогодні, 25 серпня. На відвідувачів очікують тактична гра, виставка військового спорядження та техніки, урочисте закриття фестивалю і концерт духового оркестру 201-го навчального центру.

Нагадаємо, у перший день фестивалю відбулась презентація путівника «Кам’янець-Подільський — столиця Української Народної Республіки». Це видання присвячене історії міста та перших визвольних змагань.

Читайте також: До Дня Незалежності у Хмельницькому відбувся парад вишиванок

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую