ye-logo.v1.2

Вода деяких криниць Кам’янця-Подільського не відповідає санітарним нормам

Суспільство 2175
З перевірених лабораторним центром криниць лише у двох вода відповідає гігієнічним нормам
З перевірених лабораторним центром криниць лише у двох вода відповідає гігієнічним нормам. Фото: ілюстративне з архіву редакції

Вживати воду з них категорично заборонено дітям до трьох років.

Працівники Кам’янець-Подільського відділу Хмельницького обласного лабораторного центру Міністерства охорони здоров’я України перевірили якість води комунальних криниць, каптажів та бюветів. Дослідження було проведено на замовлення очільника міста.

За інформацією пресслужби Кам’янець-Подільської міської ради, дослідження води проводилося з метою недопущення епідемій інфекційних хвороб і харчових отруєнь. Працівники лабораторного центру взяли проби води й дійшли висновку, що у низці криниць загального користування вона не відповідає гігієнічним нормам. У них виявили високий рівень нітратів та жорсткості води.

«З таких джерел категорично забороняється вживати воду дітям до трьох років. Зокрема, для пиття, приготування сумішей чи їжі. Крім того, її не варто споживати дорослим зі серцево-судинними захворюваннями, анемією тощо», — зазначають на сайті Кам’янець-Подільської міської ради з посиланням на висновок обласного лабораторного центру.

Не відповідає гігієнічним вимогам вода:

  • джерела «Маріїнський струмок» на вулиці Об’їзній, 33;
  • криниці на Орининському шосе, 27 (поблизу загальноосвітньої школи №11);
  • криниці на вулиці Карвасари, 76;
  • криниці на вулиці Героїв Небесної Сотні, 7;
  • криниці на вулиці Огієнка, 88.

Проте експерти лабораторного центру визнали безпечною для пиття воду в криницях на вулицях Карвасари, 82 та Карвасари, 96.

Читайте також: Чому досі не розпочалася реконструкція очисних споруд Понінківської фабрики

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую