ye-logo.v1.2

Банк через суд намагався стягнути борг, який видав неповнолітньому

Суспільство 2533
Красилівський суд не стягнув борг за кредитом, який видали неповнолітньому
Красилівський суд не стягнув борг за кредитом, який видали неповнолітньому. Фото: ілюстративне stock.adobe.com

Суд відмовив у задоволенні позову.

На Красилівщині банк просив стягнути з жителя району заборгованість за кредитом у сумі понад 11 тисяч гривень, який він отримав ще будучи неповнолітнім. Суд у задоволенні позову відмовив. Як повідомляють у пресслужбі Хмельницького апеляційного суду, своє рішення суд мотивував нормами законів про захист прав споживачів та захист прав дітей.

«Ще у 2012 році 15-річнйи хлопець підписав у банку анкету-заяву про приєднання до Умов та Правил надання банківських послуг. У документі навіть не зазначили, які саме послуги хотів отримати підліток. У суді банк не зміг довести, що видав хлопцю саме кредитну картку, і що той користувався грошима. Так само, фінансова установа не переконала суд, що надані нею роздруківки з сайту є саме тими Умовами та Правилами, з якими ознайомився і погодився хлопець, коли підписував анкету-заяву», - йдеться у повідомленні. 

За законом, банк мав детально поінформувати споживача про умови кредитування до укладення договору. Однак, дослідивши обставини справи суд дійшов висновку, що цього обов’язку банк не виконав.

Не врахував позивач і норм законодавства щодо захисту прав дітей – на момент підписання анкети-заяви споживач був неповнолітнім.

«Позивач, достовірно знаючи про вік відповідача, мав бути обізнаний із нормами законодавства про те, що на укладення кредитного договору із неповнолітнім потрібна згода батьків», - додають у суді.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую