ye-logo.v1.2

Хмельницька міська рада очолила рейтинг «прозорих міст»

Політика 2816
Хмельницький очолив рейтинг прозорості міст
Хмельницький очолив рейтинг прозорості міст. Фото: з архіву

Обласна рада – друга.

У Києві презенували рейтинг «Прозорість та фінансове здоров’я міст та регіонів в Україні». І в рейтингу прозорості 50-ти найбільших міст України найвищу кількість балів отримали Хмельницький, Вінниця та Сєвєродонецьк. Про це повідомляє «Укрінформ».

За словами експерта Міжнародного центру перспективних досліджень (МЦПД) Єгора Кияна, найдинамічніше покращення балів у 2019 році спостерігається у міста Хмельницький (+42 позиції). Аналогічні тенденції у міст Сєвєродонецьк (+29 позицій) та Мукачево (+28 позицій). «Киян зазначив, що для створення рейтингу прозорості міст було досліджено 77 параметрів прозорості кожної міської рад, - пише «Укрінформ». - Бралися до уваги коефіцієнти: інформаційна політика, розпорядження майном територіальної громади, землекористування та будівельна політика, державні закупівлі, складання бюджету, адміністративні, комунальні та соціальні послуги тощо». Ще одне місто Хмельниччини – Кам’янець-Подільський, у рейтингу посіло 17 місце.

У рейтингу дві міські ради з Хмельниччини - Хмельницька та Кам'янець-Подільська. Фото local-governments.icps.com.ua

Також експерт МЦПД презентував рейтинг прозорості обласних рад України. Так, до першої десятки прозорих областей входять Рівненська, Хмельницька, Вінницька, Волинська, Запорізька, Одеська, Київська, Івано-Франківська, Сумська та Чернігівська області. Отож, Хмельницька обласна рада посіла друге місце. Найдинамічніше покращення спостерігається у Хмельницькій та Вінницькій областях.

Хмельницька обласна рада в рейтингу облрад на другому місці. Фото local-governments.icps.com.ua

Рейтинг «Прозорість міст та регіонів в Україні» спрямований на підвищення прозорості та на зниження рівня корупції в органах місцевого самоврядування шляхом розробки рекомендацій, що відповідають антикорупційним потребам українських муніципалітетів та обласних рад. Для цього були зібрані дані щодо 50 міських та 22 обласних рад України, отримані шляхом опитування та аналізу інформації з доступних населенню джерел. Метою цього рейтингу є моніторинг рівня прозорості регіонів та найбільших міст України та розробка рекомендацій щодо прозорого ухвалення рішень органами місцевого самоврядування. «Проєкт «Сприяння прозорості та впровадження антикорупційних заходів у державних підприємствах та органах місцевого самоврядування в Україні” реалізується Міжнародним центром перспективних досліджень «МЦПД» у партнерстві з Інститутом економічних і соціальних реформ (INEKO). Ініціатива фінансується Офіційною підтримкою розвитку Словацької Республіки (SlovakAid)», - пише «Укрінформ».

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую