ye-logo.v1.2

Браво «Динамо», «браво» міліція…

1257
Олександр Маліцький став автором єдиного голу у ворота «Єдності».. Фото: Фото Олександра НІКІТІНА.

Матч хмельничан проти «Єдності» запам'ятається не лише перемогою господарів, а й діями правоохоронців

28 серпня в обласному центрі в рамках першості України з футболу серед команд другої ліги групи «А» на спорткомплексі «Поділля» зустрілися сусіди по турнірній таблиці. Господарі - «Динамо», котрі посідали шосте місце, та гості - «Єдність» з Плисок Чернігівської області, які йшли сьомими. Безумовно, так поєдинки завжди цікаві та, як-то кажуть, за шість очок. Але цей матч увійшов в історію хмельницького футболу не лише через те, що «Динамо» виграло, а й через те, що відбулося під час гри між фанатами команди-господаря та міліцією. Але про все спочатку.

Вже на шостій хвилині матчу, після подачі з кутового, Анатолій Шляховий міг відкрити рахунок, пробиваючи головою з восьми метрів. Ось тільки точності цьому удару забракло. А через 15 хвилин була вже і точність, і сила… коли з 15 метрів «Єдності» загрожував Богдан Бортнік. Але в останню мить голкіпер плисківчан відбив удар на кутовий. Безумовно, такий початок гри давав всі сподівання на позитивний підсумок цього протистояння. Але згодом гості вирівняли гру і команди, здебільшого, «боролися» в центрі поля. Коли ж «Єдність» не могла стримати натиск подолян, тоді гравці цього клубу просто жорстко били по ногах хмельничан. За що ледве не поплатилися на 36 хвилині. За один із такий фол на відстані 26 метрів від воріт плисківчан, «динамівці» заробили право на штрафний удар. Олександр Шимко настільки потужно пробив, що голкіпер гостей навіть не встиг зреагувати, а м'яч пролетів у лічених сантиметрах від хрестовини воріт. А вже через три хвилини «Єдність» «підловила» господарів на контратаці і ледве не забила гол. Георгій Яворський з шести (!!!) метрів пробив по воротах «Динамо», але голкіпер хмельничан Василь Козіброда, якого визнали кращим гравцем у цій грі, відбив цей удар. Щоправда, м'яч все одно полетів у бік воріт, і вже, здавалося, буде гол… хмельничан врятувало диво! А саме Данило Лазар, який встиг вибити м'яча з порожніх воріт. 

А вже в другому таймі 2 тисячі глядачів дочекалися того моменту, коли ворота гостей будуть «розпечатані» господарями. На 54 хвилині Олександр Маліцький пробив по воротах суперника з відстані щонайменше 25 метрів. Удар був не дуже сильним, але враховуючи те, що поле та м'яч були слизькими (у першому таймі була злива), такі удари завжди несуть небезпеку. І Маліцький не прогадав! Голкіпер, здавалося, без проблем злапає «смугастого», а той взяв та й втік з рук, як Колобок в одноіменний казці. А наздогнати цього «Колобка» страж воріт «Єдності» зміг лише тоді, коли той перетнув лінію воріт. Гол! Ось тоді з одного із секторів на поле полетіли паперові стрічки, як серпантин на новорічну ялинку. А через мить всі фани, які були в цьому секторі, почали залишати стадіон… «Працівники «Беркута» почали на нас сваритися, а декого бити гумовими кийками, - згадує один із фанів, який кидав на поле стрічки. - Ми вирішили піти зі стадіону, а міліціонери почали нас підганяти. Знову ж таки кийками. Ще й погрожували фізичною розправою». Фактично, правоохоронці спровокували те, що вже за стадіоном хтось із фанів кинув через паркан димову шашку, через яку містом почалося якесь «полювання на фанатів». У підсумку шістьох вболівальників було затримано та доставлено до центрального відділу міліції. Після пояснень, хлопців відпустили, і лише на одного склали протокол за адміністративне правопорушення - за появу в нетверезому стані у громадському місці. Одразу ж виникає запитання: за що ж тоді фанів били кийками, серед яких були і неповнолітні діти, а декого, навіть, затримали? 

Ну, а така поведінка правоохоронців спровокувала інших присутніх на стадіоні, які сиділи на протилежній трибуні, на вигуки: «Ганьба!» 

Щодо самого футболу, то «Динамо» довело цей матч до логічного завершення - перемоги з рахунком 1:0. А після фінального свистка деякі футболісти хмельницького клубу пішли до порожнього сектора стадіону, звідки вигнала фанатів, та поаплодували «стільцям».

Що ж, завдяки цій перемозі хмельничани піднялися на третє місце! А попереду на них очікують два важких виїзних матчі. 4 вересня проти чернігівської «Десни» (5 місце), а 11 вересня проти ФК «Суми» (11 місце). Вдома ж хмельничани зіграють 18 вересня проти лідера першості - «Енергії» з Нової Каховки. 


Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую