ye-logo.v1.2

Сесія Хмельницької облради: звернення щодо продажу землі й переслідування учасників ООС (запис ефіру)

Суспільство 4497

Сьогодні, 5 березня, відбудеться позачергова сесія Хмельницької обласної ради.

Попередньо на розгляд депутатів обласної ради винесуть два питання порядку денного. Першочерговим стане звернення до центральних органів влади. У ньому місцеві обранці вимагатимуть зняти з розгляду Верховної Ради України закон про вільний обіг земель сільськогосподарського призначення. Причиною такого рішення стало невдоволення запропонованими до нього правками, які, на думку авторів тексту депутатського звернення, становлять загрозу для національної безпеки країни.

Натомість вони пропонують провести всеукраїнський референдум щодо продажу земель сільськогосподарського призначення та напрацювати програму реформування земельних відносин. Чи приймуть на сесії це звернення з такими вимогами, покажуть результати голосування депутатів обласної ради.

До речі, подібне звернення до президента, прем’єр-міністра та голови Верховної Ради наприкінці минулого місяця приймали й депутати Хмельницької міської ради.

Крім того, депутати запропонували включити до порядку денного позачергової сесії ще одне звернення до Володимира Зеленського та парламенту. Воно стосується питання «обміну ексберкутівців, терористів, вбивць і агентів російських спецслужб; переслідування та ув’язнення бійців ООС і волонтерів; нівелювання всіх досягнень Революції Гідності; скочування України у фарватер Російської Федерації».

Початок позачергової сесії Хмельницької обласної ради запланований на 12:00.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую