ye-logo.v1.2

Через коронавірус ралі «Фортеця» в Кам’янці перенесуть. Чи відкриватимуть турсезон?

Суспільство 4219
Другий етап чемпіонату України з ралі «Фортеця», планували провести на 8-10 травня
Другий етап чемпіонату України з ралі «Фортеця», планували провести на 8-10 травня. Фото: зі сторінки Ралі Фортеця у фейсбуці

За певних обставин, ймовірно, ралі зможе відбутися восени.

У Кам’янці-Подільському призупинили підготовку до масштабних змагань - другого етапу чемпіонату України з ралі «Фортеця», запланованого на 8-10 травня. Як зазначають організатори змагань, члени оргкомітету, які є представниками Автомобільної Федерації України, прийняли таке рішення через загрозливу ситуацію, пов’язану з поширенням коронавірусу Covid-19.

«Це масштабний захід, який тягне багатомільйонні витрати. І це, власне, кошти самих організаторів, меценатів та спонсорів. Тому оргкомітет, який днями збирався в місті, вирішив призупинити підготовку до заходу. Організатори оглянули траси, які мали бути задіяні. Щоб це масштабне дійство відбулося, їх підготовку потрібно розпочинати вже зовсім скоро. Як мінімум, траси починають готувати за місяць до ралі. Але з огляду на ситуацію, пов’язану з коронавірусом, невідомо, що буде далі, і яких обмежень вживатимуть в нашій країні. Адже в ралі «Фортеця» беруть участь іноземні екіпажі, спеціалісти, глядачі. Тому, щоб не витрачати ресурси на підготовку до змагань, які, в разі ускладнення ситуації, можуть не відбутися, іншими словами не викидати грошей на вітер, вирішили процес підготовки призупинити», - розповів сайту «Є» Вадим Савчук, заступник міського голови Кам’янця-Подільського.

Водночас, зазначає Вадим Анатолійович, була узгоджена можливість проведення змагання в інші дати, якщо ситуація з коронавірусом вляжеться. За таких обставин, ймовірно, ралі «Фортеця» зможе відбутися восени.

Читайте також: Кам’янець-Подільська фортеця засяє по-новому.

Разом з тим Вадим Савчук додає, що призупинення підготовки до ралі «Фортеця» не означає, що в місті не відбуватимуться інші заплановані дійства. Зокрема, це стосується відкриття туристичного сезону, запланованого на 30 квітня - 2 травня, чи святкування Дня міста, що припадає на 15-17 травня.

«Наразі про відміну заходів не йдеться. Хоча в місті такі чутки вже ширяться. Мова лише про ралі «Фортеця», бо цей захід потребує завчасної підготовки, яка недешева. Всі інші дійства, згідно із запланованими датами, будуть відбуватися», - каже Вадим Савчук.

До теми: Кам’янець-Подільський презентував календар фестивалів у 2020 році.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую