ye-logo.v1.2

Шість медиків та десять пацієнтів: в ОДА уточнили інформацію по спалаху в Кам’янці-Подільському

Здоров'я 12086
В лікарні проводять службове розслідування
В лікарні проводять службове розслідування. Фото: ілюстративне pixabay.com

Усі вони були контактними з хворим, який лікувався в терапевтичному відділенні протягом тривалого часу.

В Хмельницькій обласній державній адміністрації не підтвердили інформації про те, що в терапевтичному відділенні міської лікарні Кам’янця-Подільського інфікувалися коронавірусом 18 медиків. За останньою інформацією, яку оприлюднив під час онлайн брифінгу перший заступник голови Хмельницької ОДА Роман Примуш, мова йде про інфікування 6-ти медиків та 10-ти пацієнтів відділення.

«COVID-19 підтвердили у шести медиків та десяти хворих терапевтичного відділення міської лікарні Кам’янця-Подільського. Вони тестувалися як контактні. Ситуація наступна. В цій лікарні перебував хворий, який лікувався у відділенні протягом досить тривалого часу – до 10-ти днів. В нього підтвердився COVID-19. Наразі відбувається службове розслідування щодо того, чому цей хворий перебував в терапевтичному відділенні, а не в інфекційному, хто приймав рішення про його госпіталізацію сюди тощо… Зважаючи на ситуацію ми вирішили протестувати контактних. І зараз, за останніми даними, маємо шість підтверджених випадків COVID-19  в медиків та 10 в пацієнтів, які лікувалися з хворим у цьому закладі. Тому наразі прийнято рішення про закриття цього відділення і зміни маршрутизації пацієнтів», - пояснив Роман Примуш.

Він також наголосив, що додатково по цьому випадку ще мають протестувати близько 70-ти контактних осіб. Повторного перетестування медики проходити не будуть.

«У цьому немає потреби. ПЛР-тестування дає майже стовідсотковий результат. Буде повторне тестування лише після проходження певного часу якщо людина лікується амбулаторно, або по закінченні лікування в медзакладі», - каже Роман Примуш.

Місто Кам'янець-Подільський наразі є лідером по захворюваності на СOVID-19 в Хмельницькій області. Тут підтверджено 71 випадок хвороби.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую