ye-logo.v1.2

Кам’янчанку хотіли оштрафувати за поширення інформації про медичні маски

Суспільство 4413
Жінка написала, що справжня ціна медичних масок складає одну гривню і 60 копійок
Жінка написала, що справжня ціна медичних масок складає одну гривню і 60 копійок . Фото: ілюстративне pixabay.com

Правоохоронці вважали, що така інформація може спричинити масові заворушення.

Про це свідчить постанова Кам’янець-Подільського міськрайонного суду, яка була прийнята 26 травня. Згідно з її тестом, 13 травня на місцеву жительку правоохоронці склали протокол за статтею 173-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення (Поширювання неправдивих чуток). Підставою стала публікація жінки оприлюднена 17 березня у соціальній мережі «Фейсбук».

Ця публікація містила зображення чинного президента України та напис на ньому, що реальна ціна медичних масок складає одну гривню і 60 копійок, проте нині їх вартість спеціально завищена. Поліцейські вирішили, що на фоні поширення COVID-19 така інформація «може призвести до масових заворушень та дестабілізації ситуації на території регіону».

Під час судового засідання обвинувачена не визнали своєї провини. Вона пояснила, що поширила таку інформацію, бо бачила цю ситуацію в аптеках міста. На її погляд, винні у цьому мають нести відповідальність перед законом. Натомість вона заперечила, що така інформація може спричинити масові заворушення.

Зрештою Кам’янець-Подільський міськрайонний суд постановив закрити справу. Суддя аргументував це тим, що поліція не надала достатніх доказів, що розповсюджена жінкою інформація може спровокувати заворушення та дестабілізацію порядку.

Наразі постанова не набула остаточної сили, адже у десятиденний термін з часу її прийняття може бути оскаржена в апеляційному суді.

Нагадаємо, за схожих обставин аналогічний протокол про адміністративне правопорушення правоохоронці склали на жінку з Городоцького району. Вона теж розповсюдила 17 березня інформацію, що справжня ціна медичних масок складає одну гривню і 60 копійок. Щоправда, у дописі містився заклик телефонувати у Службу безпеки України у разі виявлення завищення їх вартості. Та Городоцький суд теж виправдав обвинувачену.

Читайте також: Порушення карантину: на Хмельниччині до суду надійшло 126 протоколів

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую