ye-logo.v1.2

На Хмельниччині судили лісника, який незаконно реалізовував деревину

Кримінал 3755
Своїми незаконними діями лісник спричинив матеріальну шкоду на загальну суму близько 85 тисяч гривень
Своїми незаконними діями лісник спричинив матеріальну шкоду на загальну суму близько 85 тисяч гривень. Фото: ілюстративне з klyuch.com.ua

Засудженого зобов’язали сплатити до бюджету шкоду, завдану кримінальним правопорушенням.

Кам’янець-Подільська місцева прокуратура в суді довела вину працівника комунального підприємства «Надра Кам’янеччини» у вчиненні незаконної порубки лісу та закінченого замаху на розтрату чужого майна. Про це повідомляє пресслужба прокуратури у Хмельницькій області.

«Будучи матеріально-відповідальною особою за збереження ввірених йому підприємством цінностей, всупереч інтересів служби та з метою отримання матеріальної вигоди, лісник вирішив збагатитися за рахунок розтрати деревини. Так, перебуваючи в лісовому масиві, що на окраїні одного із сіл Кам’янець-Подільського району, він без будь-якого документального оформлення незаконно реалізував місцевому жителю деревину твердої породи «Акація» та отримав за це кошти у сумі 2,5 тисячі гривень, які в подальшому на рахунок підприємства не вніс. Своїми незаконними діями лісник спричинив матеріальну шкоду на загальну суму близько 85 тисяч гривень», - йдеться у повідомленні.

За результатами судового розгляду обвинувального акту у вказаному кримінальному провадженні чоловіка визнано винним у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених статтею 246 (незаконна порубка дерев), частиною 2 статті 15, частиною 1 статті 191 (замах на розтрату чужого майна) КК України, та йому призначено покарання у виді штрафу.

Разом з тим, з метою захисту інтересів держави, місцева прокуратура звернулась до суду з позовом про стягнення шкоди, завданої довкіллю.

Як повідомила заступник керівника місцевої прокуратури Ольга Кравцова, рішенням Кам’янець-Подільського міськрайонного суду Хмельницької області позов про стягнення майже 85 тисяч гривень із винної у вчиненні протиправних дій особи задоволено.

Читайте також: На Хмельниччині судитимуть підрядника, який «нагрівся» на бюджетних коштах

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую