ye-logo.v1.2

На Хмельниччині затримали голову сільської ради за підозрою у вимаганні хабаря

Кримінал 17672
Посадовець вимагав у бійця тисячу доларів
Посадовець вимагав у бійця тисячу доларів. Фото: hm.npu.gov.ua

Посадовець хотів отримати гроші в учасника ООС за виділення земельної ділянки.

Сьогодні, 4 вересня, правоохоронці Хмельниччини затримали голову одного із сіл Кам’янець-Подільського району. Про це повідомили у секторі комунікації поліції у Хмельницькій області.

«Посадовець вимагав у бійця ООС тисячу доларів США за прийняття сесією сільської ради позитивного рішення про надання дозволу на виготовлення технічної документації про передачу йому у приватну власність земельної ділянки для ведення садівництва», - кажуть у поліції.

Додають, що затримали голову сільської ради «на гарячому» під час отримання вказаної суми у гривневому еквіваленті. Наразі він перебуває в ізоляторі тимчасового тримання.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за частиною 3 статті 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України, санкція якої передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Наразі слідчі дії тривають. Зокрема, вирішується питання про оголошення сільському голові про підозру та обрання йому міри запобіжного заходу.

Затримали голову сільської ради «на гарячому». Фото: hm.npu.gov.ua
За даним фактом відкрито кримінальне провадження. Фото: hm.npu.gov.ua
Інцидент стався, сьогодні, 4 вересня, в одному із сіл Кам’янець-Подільського району. Фото: hm.npu.gov.ua

ЧИтайте також: Шахраї видурили у жителів області майже 75 тисяч гривень

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую