ye-logo.v1.2

Ми об’єдналися, щоб змінити в українському суспільстві усталені стереотипи про жінок – Віолета Лабазюк На правах реклами

Політика 2096
Віолета Лабазюк, впевнена, що в жіночого руху в Україні є майбутнє
Віолета Лабазюк, впевнена, що в жіночого руху в Україні є майбутнє

Чи має політика стать? Безперечно, вона – жінка, але, здебільшого, з чоловічим обличчям.

Прагматична, зухвала та часто без шарму. Жіноча політика інша, вона не про владу, вона – про результат, про мистецтво домовлятися, але не йти на компроміси із власною совістю. Її мета – змінювати світ навколо, впроваджувати нову концепція розвитку країни, вести гострі дискусії з опонентами та бути безапеляційними, коли йдеться про інтереси дітей.

Жінки-лідерки суспільної думки переконані, що на Хмельниччині зокрема, та й в Україні загалом, кардинально не вистачає присутності жінок у політиці, місцевому самоврядуванні, управлінській роботі. Через це деякі сфери діяльності розбалансовані, рішення досить часто ухвалюються тенденційно, політика стає грубою та жорсткою.

«Ми об’єдналися, щоб змінити ставлення українського суспільства до жінок. Маємо право БУТИ РІВНИМИ! Не першими після чоловіків, а рівними із ними», – наголосила координаторка жіночого руху Хмельниччини, голова благодійного фонду Сергія Лабазюка «Ми поруч» Віолета Лабазюк під час жіночого з'їзду Західного регіону "ЗА МАЙБУТНЄ», який відбувся у Хмельницькому.

За її словами, жінки об’єдналися для того, щоб змінити усталені стереотипи у суспільстві: жіноча ініціатива у стосунках – легкодоступність, жінка за кермом коштовної автівки – утриманка, жінка в короткій спідниці – повія, домашнє господарство – виключно жіноча справа та ін. За словами Віолети Лабазюк, таких ганебних ярликів, на жаль, у суспільстві ще дуже і дуже багато. А найгірше те, що багатьом дівчатам їх нав’язують ще з дитинства і тим самим формують комплекс другосортності.

«Але сьогодні українські жінки кажуть: ДІСТАЛО! ДІСТАЛА дискримінація у зарплаті, неможливість зробити кар’єру, сексуальні домагання на роботі, домашнє психологічне, фізичне чи економічне насильство», – заявила Віолета  Лабазюк. Сьогодні жінок в Україні на 3 млн більше, ніж чоловіків. Отже, за законами демократії, жінки мають право не тільки висловлювати свою позицію, а й бути почутими.

«Ми втомилися боятися! А тих, хто втратив страх, зупинити уже неможливо», – переконана координаторка жіночого руху Хмельниччини Віолета Лабазюк.

Організаторки з’їзду впевнені, що активна залученість жінок до ухвалення управлінських рішень, гарантуватиме нову якість української політики.

Насамкінець свого емоційного виступу пані Віолета апелювала до жінок і наголосила на тому, що попереду непочатий пласт роботи, але спільними зусиллями під силу «лупати сю скалу» і досягати позивних результатів.

Водночас, вона звернулася до представників ЗМІ і закликала дотримуватися гендерної рівності у експертних оцінках, адже в електронних медіа на жінок припадає лише 19% експертних коментарів і тільки в 29% випадків жінка є героїнею журналістського матеріалу.

Згідно з дослідженнями, 81% жінок та 73% чоловіків в Україні вважають, що рівність чоловіків і жінок є важливим питанням.

«У жіночого руху в Україні є майбутнє. А якщо у жінок є майбутнє, то воно буде і в нашої країни. Ми – За МАЙБУТНЄ!», – підсумувала Віолета Лабазюк.

Голова жіночого руху партії «ЗА МАЙБУТНЄ» Ірина Суслова, яка також взяла участь у з’їзді, переконана, що час українських жінок настав і вони мають мати на рівні з чоловіками однакові можливості у доступі до управління, справедливої оплати праці та рівні умови для самореалізації.

«Наш жіночий рух – це команда професіоналок, які разом з чоловіками йдуть у політику однією великою командою. Нас цінують і поважають не лише за те, що ми жінки, а за наші інтелектуальні та професійні здібності. Наше завдання досягнути аби участь жінок у політиці не була формальністю, а стала новою реальністю», – переконана Ірина Суслова.

Спеціальний гість жіночого з'їзду, лідер хмельницького осередку «ЗА МАЙБУТНЄ», народний депутат України Сергій Лабазюк зізнався, що довго вагався щодо своєї участі у заході, але задоволений неймовірною енергетикою і жіночим поривом змінювати світ. Він вкотре переконався, що немає розмежування на жіночі та чоловічі проблеми. А є спільні бентеги, які вимагають вирішення на усіх рівнях.

«Я переконався, що як і в сімейному житті, так і на роботі жінки та чоловіки – партнери, серед яких буває здорова (наголошую на цьому слові) конкуренція. Часом бувають і суперечки, але ніхто не прагне перемогти та принизити іншого. Навпаки – разом шукають істину», – переконаний Сергій Лабазюк.

За його словами, у своїй сім’ї він будує стосунки на партнерських засадах, тому щиро вітає жінок-лідерок громадської думки, які готові пліч-о-пліч іти разом з чоловіками у політику, очолювати громади, будувати своє майбутнє уже сьогодні і змінювати життя на краще.

«Тепер ми будемо боротися не за гендерну рівність, а за спільну командну роботу, яка закладатиме міцні підвалини для розвитку економіки. ЗА МАЙБУТНЄ», – підсумував Сергій Лабазюк.

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую