ye-logo.v1.2

Діяльність Хмельницької митниці відновлено Політична реклама

Вибори 1818
Ніна Южаніна: Наказом виконувача обов
Ніна Южаніна: Наказом виконувача обов'язків голови Держмитслужби від 19.10.2020 №460 Хмельницьку митницю відроджено!. Фото: Надані пресслужбою партії

Звернення народної депутатки України Ніни Южаніної.

Раніше я неодноразово піднімала в публікаціях і своїх депутатських зверненнях питання реформи української митниці.

Рік тому її структуру було переформатовано не за адміністративно-територіальним принципом, а за логікою, відомою тільки колишньому керівнику Держмитслужби пану Нефьодову.

У результаті такого перетворення Хмельницька митниця перестала існувати як повноцінний територіальний підрозділ Держмитслужби. Її фактично розчленували між трьома «зонами впливу» — митницями у Вінницькій, Рівненській і Чернівецькій областях.

Така оптимізація негативно позначилася і на життєдіяльності суб’єктів господарювання регіону (для отримання дозвільних документів вони змушені їхати в сусідню область), і на доходах місцевого бюджету (недоотримання податків із зарплат митників). Навіть громадянам стало неможливо записатися на прийом до керівництва митниці, в якій «права рука не знає, що робить ліва».

Я вже не кажу про ефективність виконання митницею таких ключових функцій, як протидія контрабанді, «сірим» та «чорним» схемам ввезення товарів на митну територію України, ухиленню від сплати податків.

До мене зверталися депутати Хмельницької обласної ради з проханням спробувати виправити ситуацію. І я взялася за це. Разом із колегою по фракції Володимиром Ар’євим після двомісячного листування з Кабміном, Мінфіном та Держмитслужбою ми отримали запевнення, що Хмельницьку митницю Держмитслужби буде відновлено. Більше того, на заслуховуванні керівництва Держмитслужби та Мінфіну, яке відбулося на засіданні комітету у вересні 2020 року, міністр фінансів заявив про наміри повернутися до адміністративно-територіального принципу побудови митниць.

І тепер, шановні хмельничани, маю для вас приємну новину. Наказом виконувача обов’язків голови Держмитслужби від 19.10.2020 №460 Хмельницьку митницю відроджено!

Це сталося саме завдяки вашій небайдужості і моїм постійним доріканням владі щодо шкоди її політики добробуту платників податків.

Отже, здоровий глузд переміг. Сподіваюся, економічна ситуація в регіоні незабаром налагодиться. Принаймні я, як народний депутат від «Європейської Солідарності», триматиму руку на пульсі.

Ніна ЮЖАНІНА, народний депутат України, політична партія «ЄвропейськаСолідарність».
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую