ye-logo.v1.2

Жінка погрожує вистрибнути з п'ятого поверху разом з дитиною,

2321
«Не знаю, скільки я ще так протримаюся, – каже Людмила Гаюр. – Маринка хворіє. Усі гроші йдуть на лікування. Я при здоровому глузді, але більше так не можу. Ми ж не живемо. Ми існуємо».. Фото: Фото автора.

бо їй відключили газ, мотивуючи це порушеннями техніки безпеки

Вранці 9 вересня на вулиці Інститутській, 20/2 у Хмельницькому, працівники «Хмельницькгазу», проводячи планово-технічне обслуговування, відключили газопостачання. У 10 квартирах подачу «блакитного» палива відновили лише наступного дня. Однак не у тому, як виявилося, була проблема...
Вранці до квартири Людмили Гаюр постукали у двері.
«Вранці чую грюкіт у двері, – розповідає Людмила Гаюр. – Заходить чоловік. Каже: «Ми тут перевіряємо». І на кухню. Плитку не включав. Запитав, звідки йде труба на витяжку. Дав мені підписати якийсь папірець. Я ще добре не бачу. Підписала. Він пішов. А тут на вулиці здійнявся якийсь галас. Я потім дізналася, що працівники «Хмельницькгазу» усім сусідам розповіли, що це газ відключили через мене. Бо я маю 300 гривень заборгованості і порушення».
Газопостачання відключили у стояку з 10 квартир. Обурені сусіди почали звинувачувати Людмилу.
«У мене немає ніяких порушень. Немає заборгованостей. Чому через тебе я маю страждати? У мене також є діти. А ти взагалі закрий рота», – кричить Валентина Дорохова до Людмили Гаюр. Жінка живе у сусідній квартирі.
Людмила Гаюр з чоловіком розлучилася 4 роки тому. Нині у двокімнатній квартирі вона мешкає разом з трьома доньками. Найстаршій виповнилося 18 років, наймолодшій лише 4.
Розмова відбувалася у квартирі Людмили. У помешканні були присутні працівники «Хмельницькгазу» і представник міського управління охорони праці та соціального захисту населення.
«Тут є грубі порушення, – каже заступник начальника аварійно-диспетчерської служби ВАТ «Хмельницькгазу» Олег Димцун. – Газова колонка не повинна бути у ванній кімнаті. Труба до газової плитки не така, як потрібно. Погляньте, – чоловік підкликає робітника «Хмельницькгазу», котрий із запаленим сірником підходить до колонки. – Витяжки немає. Це становить небезпеку для цієї сім'ї і для оточуючих. Газ включать тоді, коли будуть усунуті всі несправності!»
«Та ви включіть газову колонку, тоді і витяжка буде, – втручається у розмову Людмила Гаюр. – Ви що, цього не знали? Я купила квартиру 9 років тому. Відтоді нічого тут не мінялося. Ваші представники перевіряли не один, не два і не три рази. І все було у нормі. А нині є порушення. У мене молодша донька хворіє. У неї себорейний дерматит. Її потрібно щодня купати. А як я її купатиму, коли у мене відключили газ? Донька цілий день голодна. Немає на чому підігріти. А сусіди мене на поріг не пускають, по вашій милості. Кажуть, що це я у всьому винна. То що, нам померти з голоду? То краще уже вистрибнути з вікна». Жінка бере 4-річну доньку Марину і вибігає на балкон п’ятого поверху. Виставляє дитину за балкон. Марина плаче, чіпляється за шию матері. Хапаю жінку за плечі та заштовхую назад у квартиру. У Людмили починається істерика. Не витримуючи емоційної напруги, жінка втрачає свідомість. Працівники «Хмельницькгазу» виходять з квартири.
Жінка отямилася до приїзду карети швидкої допомоги. Лікарі дали їй заспокійливе.
«Я порушуватиму питання про усунення недоліків, – каже заступник начальника міського управління охорони праці та соціального захисту населення Юрій Коновалов. – В принципі, об'єм робіт тут вже і не такий великий. Потрібно скласти кошторис».
Газопостачання до будинку відновили 10 вересня. Квартира Людмили Гаюр без газу донині. Аби зварити дітям попоїсти, жінка придбала маленьку електроплитку. Нині підключення газу жінка домагається у кабінетах чиновників.
«Не знаю, скільки я ще так протримаюся, – розповідає Людмила Гаюр. – Маринка хворіє. Усі гроші йдуть на лікування. А тут... Я при здоровому глузді, але більше так не можу. Підемо з цього світу разом з дитиною. Ми ж не живемо. Ми існуємо».  

Коментарі:

Руслан 17.09.2010 18:37

Так ,ми не живем ми існуємо.Навіщо відключати газ,що важко допомогти жінці устранити ці недоліки?Вона ж самотня.

Юля 17.09.2010 16:11

Якась прибабахана мамаша-істеричка!!!!!!! Її ще в Скаржинці не забрали??? Було б добре, хоч дитині життя зберегли б!!!!!! ))))

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую