ye-logo.v1.2

Вакцинація від коронавірусу: сесія Хмельницької облради (Запис ефіру)

Суспільство 3855

Сьогодні, 18 лютого, відбудеться позачергова сесія Хмельницької обласної ради.

Згідно з розпорядженням голови облради Віолети Лабазюк, на розгляд депутатів заплановано винести два питання порядку денного. Обидва є зверненнями до представників центральної влади, які стосуються питань майбутньої вакцинації жителів Хмельниччини від коронавірусу.

Зокрема, місцеві обранці планують звернутися до президента та Кабміну. Володимира Зеленського вони закликають взяти під особистий контроль отримання Україною вакцини від COVID-19, а урядовців — забезпечення нею область. Крім того, вони вимагають невідкладно проінформувати населення, якою саме вакциною, у якій кількості та в які терміни буде забезпечена Хмельниччина.

«Ми, депутати Хмельницької обласної ради, висловлюємо велику стурбованість відсутністю конкретної інформації щодо того, якою саме вакциною почнуть робити щеплення українцям від коронавірусу, в які терміни та у якій кількості така вакцина буде постачатись до Хмельницької області. Попри гучні заяви влади про постачання вакцини від COVID-19, Україна досі її не має. Водночас майже всі європейські країни уже розпочали масові щеплення», — зазначено у проєкті звернення.

Наступне звернення буде адресовано не безпосередньо центральній владі, а її представнику — голові Хмельницької облдержадміністрації Сергію Гамалію.

Заплановано, що депутати облради будуть вимагати у нього розробити Регіональний план заходів з організації та проведення імунізації (вакцинації) населення проти COVID-19. У ньому мають міститися, наприклад, такі положення: пріоритетні групи населення, результати аудиту наявних та необхідних потужностей для зберігання та транспортування вакцин, перелік місць для вакцинації населення…

«Просимо презентувати відповідний план заходів організації та проведення вакцинації на найближчому засіданні Хмельницької обласної ради», — вказано у проєкті звернення.

Втім, варто зазначити, що тексти опублікованих проєктів звернень не є остаточними. Під час їх обговорення у сесійній залі вони можуть зазнати змін.

Отож, як голосуватимуть місцеві обранці, ви можете побачити на власні очі завдяки прямій трансляції сесії облради від кореспондентів сайту «Є».

Початок позачергового засідання Хмельницької обласної ради запланований на 12:00.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую