ye-logo.v1.2

Річний контракт від «Хмельницькгаз Збуту»: тонкощі та переваги для споживачів Офіційні повідомлення

Суспільство 2536
«Хмельницькгаз Збут» запроваджує для споживачів особливий продукт – річний контракт на газ за фіксованою ціною
«Хмельницькгаз Збут» запроваджує для споживачів особливий продукт – річний контракт на газ за фіксованою ціною. Фото: ТОВ "Хмельницькгаз Збут"

За рішення уряду з 1 травня нинішнього року всі побутові споживачі «Хмельницькгаз Збуту» будуть автоматично переведені на річний контракт на газ.

З1 березня 2021 року закінчилися дія урядового рішення про встановлення граничної ціни на блакитне паливо для населення у 6,99 грн за кубометр. Попри зростання вартості енергоресурсу в деяких постачальників, «Хмельницькгаз Збут» не збільшив ціну для своїх клієнтів у квітні.

Наразі ситуація на енергетичних біржах в ЄС залишається нестабільною. Аналітики прогнозують, що очікуване літнє зниження вартості блакитного палива може взагалі не відбутися.

Саме тому «Хмельницькгаз Збут» запроваджує для споживачів особливий продукт – річний контракт на газ за фіксованою ціною. Річний контракт – це страховка від сезонних коливань цін і гарантія стабільної вартості блакитного палива від 1 травня нинішнього року до 30 квітня наступного.

Натомість торік після відкриття ринку газу, блакитне паливо подорожчало вдвічі за декілька місяців — з 4.5 грн у серпні до 9 грн за куб. м у грудні. Така ситуація склалася через стрімке зростання котирувань на європейських газових хабах після періоду вкрай низьких цін у травні-червні 2020 року.

«Вартість кубометру газу в річному контракті буде фіксованою на рік. Це захистить споживачів від значних стрибків цін, особливо під час наступного опалювального періоду. Адже на енергетичних біржах в ЄС газ взимку може коштувати і 12-14 грн за кубометр. Саме тому річний контракт дозволить суттєво заощадити під час холодів, коли споживання газу максимально зростає. До того ж новий продукт дозволить клієнтам краще планувати витрати на комуналку. Вже не потрібно буде щомісяця слідкувати за вартістю блакитного палива. Суми в платіжках стануть максимально зрозумілими та прогнозованими», – говорить директор ТОВ «Хмельницькгаз Збут» Андрій Левицький.

За його словами, споживачам не потрібно буде витрачати час на укладання нових договорів і збір необхідних для цього документів, оскільки перехід на базовий річний тариф відбудеться автоматично. Втім, клієнти зможуть обрати і будь-який іншу пропозицію компанії.

Умови оплати в рамках річного контракту залишаться незмінними – розраховуватися необхідно щомісяця до 25 числа. Річна ціна стане відомою 25 квітня – за п’ять днів до початку періоду постачання.

Крім того, у «Хмельницькгаз Збуті» планують запустити ще декілька нових газових тарифів. Зокрема, клієнтам знову запропонують взяти участь в акції «Твоя енергонезалежність» і створити власний запас блакитного палива на опалювальний сезон.

Нагадаємо, аби убезпечити себе від зимових стрибків цін, торік завдяки акції понад дві з половиною тисячі подолян придбали 2,45 млн кубометрів газу на холоди за цінами від 4,5 до 5,5 грн за куб. м.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую