ye-logo.v1.2

Агропромхолдинг «Астарта-Київ» допомагає військово- патріотичному клубу «Житниця Поділля» виховувати свідому молодь Новини від компаній

Суспільство 3169
Військово-патріотичний клуб «Житниця Поділля» — легенда Красилівщини
Військово-патріотичний клуб «Житниця Поділля» — легенда Красилівщини. Фото: Агропромхолдинг «Астарта-Київ»

Школярі Хмельниччини знають, як виживати у польових умовах, надавати домедичну допомогу та як бути справжнім патріотом своєї держави.

Усьому навчили наставники військово-патріотичного клубу «Житниця Поділля». Матеріально-технічну базу, якісне обладнання, туристичне знаряддя та інші умови для розвитку клубу забезпечує ТОВ «Житниця Поділля» агропромхолдингу «Астарта-Київ».

Мешканець Щиборівської громади Тарас Чернятинський називає військово-патріотичний клуб «Житниця Поділля» другою родиною. Закінчив навчання у 2018 році, але досі допомагає закладу розвиватися — організовує конкурси та змагання, ділиться з молоддю досвідом. Досі пам’ятає, яким було перше заняття.

"Спортивним туризмом займаюся змалечку. Про створення клубу дізнався від викладача туристичного гуртка Бориса Володимировича Андрійчука. Пригадую, яким грандіозним було відкриття: конкурси, змагання, огляд учбової військової зброї. На все життя запам’ятаю, як перед нами розкрили десантний парашут. Був сильний вітер і його
розтягнуло на усе небо. Це неймовірна картина", — говорить Тарас Чернятинський.

Військово-патріотичний клуб «Житниця Поділля» — легенда Красилівщини. За період діяльності клубу понад 200 дітей стали його вихованцями. Нині гурток відвідує близько півсотні дітей — це школярі середніх та старших класів. Половина вихованців — дівчата. Займаються усі разом. Вікторія Цюпа у військово-патріотичній сім’ї понад три роки: "Дізналася про існування клубу від однокласниці. Вона з таким захопленням розповідала про заняття, що вирішила перевірити й сама. Дівчата зараз бойові. Стараємося тренуватися з хлопцями на одному рівні".

Валерій Лобов — вчитель фізкультури і предмету «Захист України» Красилівської загальноосвітньої школи, учасник бойових дій. Свою роботу поєднує із викладанням у клубі військово-прикладного напрямку — це фізична підготовка, розбирання-складання зброї, спорядження магазину патронами, вогнева і тактична підготовка, тактична медицина і
домедична допомога.

"Україна вже восьмий рік у стадії війни. Молодь має бути готова до викликів сьогодення та різних життєвих ситуацій. Ми ставимо за мету виховати у них повагу до держави, бути справжніми патріотами та захисниками України. Патріотичний запал в їхніх очах — ось, чого ми прагнемо", — говорить Валерій Лобов.

Також у клубі діє спортивно-туристичний напрямок. Вчитель фізичної культури загальноосвітньої школи Борис Андрійчук знайомить дітей з пішохідним та велосипедним туризмом, спортивним орієнтуванням. Розвиватися, говорить, допомагають соціально-відповідальні партнери.

"Колосальну підтримку військово-патріотичному клубу надає агропромхолдинг «Астарта-Київ». Партнери забезпечили сучасну матеріально-технічну базу, якісне обладнання, туристичне знаряддя для таборування, транспорт на виїзні змагання", — говорить Борис Андрійчук.

Вихованці клубу «Житниця-Поділля» — постійні призери районних змагань з пішохідного та велосипедного туризму та військово-прикладних видів спорту. Щороку беруть участь у регіональних змаганнях серед військово-патріотичних клубів, обласних та всеукраїнських чемпіонатах зі спортивного орієнтування. Неодноразові переможці та призери військово-патріотичної гри «Джура». Систематично проводять показові заняття у школах Хмельницького району.

Заняття у клубі проходять тричі на тиждень. Щомісяця організовують виїзні змагання — вишколи та тренінги. Наставники співпрацюють з 8-им окремим полком спеціального призначення. Бойові офіцери передають молоді знання з переддесантної, інженерної, вогневої підготовки і тактичної медицини, навчають виживати у польових умовах.

ТОВ «Житниця Поділля» вважає своїм обов’язком волонтерську діяльність. Молодь завжди просить наставників долучити їх до цієї справи.

Жодна гуманітарна допомога на передову не пакувалася без участі вихованців.

"Військово-патріотичний клуб — це відповідь на потребу країни у непростий час випробувань. Ми повинні виховувати патріотів з юних років, давати їм ази домедичної допомоги та військової підготовки. Пишаємося їхніми досягненнями. Підтримували, підтримуємо і будемо підтримувати юних патріотів, сприяти діяльності клубу. За такими молодими людьми — майбутнє!", — наголошує директор ТОВ «Житниця Поділля» Володимир Турчинець.

За ініціативою Володимира Турчинця для стимулювання вихованців щороку організовують екскурсії історичними місцями. Вже побували у Вінниці, Кам’янці-Подільському та Хотині. Цьогоріч у планах поїздка до Львова.

Поки країна бореться з пандемією, практичні заняття призупинено. Але завдяки ініціативним вихованцям клуб продовжує жити. Разом з наставниками беруть участь у онлайн-конкурсах зі спортивного туризму та орієнтування, демонструють свої таланти на всіх дистанційних заходах.

Щойно епідеміологічна ситуація стабілізується, військово-патріотична родина воз’єднається повноцінно. Пізнаватимуть нове, ділитимуться досвідом і підкорюватимуть нові вершини.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую