ye-logo.v1.2

Малюють не лише проекти, але й картини.

1448

Три роки тому хмельничани вже мали змогу побачити художню творчість подільських архітекторів. Цьогоріч на суд глядачів вони знову виставили свої полотна у стінах обласного художнього музею. Виставку «Архітектори малюють» вони приурочили до Дня архітектора, який святкують 1 липня.

На полотнах – живописні пейзажі, історичні пам’ятки архітектури, натюрморти тощо. За словами працівників музею, архітектори Хмельниччини не мали на меті створювати професійні полотна. Це дало їм можливість висловити себе вільно, без стримуючих факторів та умовностей. «Ми намагаємося виконати свою роль архітектора – донести до людей прекрасне. Усі роботи наших колег сповнені неабиякого позитиву, світлі та життєрадісні, – сказав голова Хмельницької обласної організації Національної спілки архітекторів України Сергій Козак. – Усі ми багато подорожуємо та намагаємося зафіксувати приємні моменти на фотознімках. А тут ці моменти зафіксовані на полотні. І найбільшою подякою для нас буде згадка наших імен прийдешніми поколіннями». «Виставка – це доказ того, що архітектори не лише проектанти, а й художники. Сьогодні тут представлені роботи, виконані у різних техніках, різноманітні за сюжетами. Такі виставки гуртують навколо себе людей, небайдужих не лише до мистецтва, але й до збереження архітектурної спадщини», – висловила думку головний спеціаліст управління культури, туризму і курортів Валентина Лукашук.

Коментарі:

Юрій 07.07.2010 14:32

Сергій, Я на виставці не був, але мені також розказували, що виставка була класна. Найти би фото-галерею до них.... Можливо Ви десь зможете показати? Я би був дуже радий, аби хтось зоча би б ссилку дав!!! :)

Сергій 07.07.2010 13:21

дуже гарна була виставка

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую