ye-logo.v1.2

Найдовша ковбаса, багато каші, шоу велетнів та ані лорак

1703
Фото: Фото Євгена ДОРОФЄЄВА.

на Дні народження Хмельницького

25-26 вересня Хмельницький святкує 579-й День народження. Програма свята розрахована на два дні. Хоча подій присвячених саме Дню міста, вже відбулося чимало. Відкрито оновлену Дошку пошани кращих медичних працівників, спортивний комплекс, підлітковий клуб, виставки і музеї. Проведено спортивні змагання з кількох видів спорту. Однак головні події відбуватимуться у суботу та неділю. Протягом двох днів у всіх головних місцях святкової програми проводитиметься турнір фотографів «Хмельницький фотоквест».
У суботу, 25 вересня день розпочнеться святковим сільськогосподарським ярмарком на вулиці Прибузькій. Організатори обіцяють широкий асортимент сільськогосподарської продукції виробників Хмельницької області, які реалізовуватимуться за цінами, нижчими, ніж у роздрібній мережі. Подейкують, що можна буде придбати навіть дешеву(!) гречку, свинину і яловичину, кури, кролі, борошно, ковбасні, хлібобулочні, макаронні вироби, рибу, фрукти, овочі, розсаду, саджанці тощо.   
У храмах міста з 9.00 проводитимуться святкові молебні за Хмельницький та Україну. Діти з багатодітних родин зможуть переглянути мультики у кінотеатрі «Планета», а з 15.30 поласувати солодощами в оздоровчо-спортивному комплексі «СВ».
У неділю, 26 вересня, у міському ВРАЦСі керівники міста привітають молодят, які саме цього дня стануть на весільний рушничок, з реєстрацією шлюбу. А в обідню пору, о 13.00 організатори запрошують усіх гостей та жителів міста на святкову кашу. Пригощатимуть нею у сквері ім. Шевченка, у парках ім. М. Чекмана та ім. Т. Шевченка, на майданчиках поблизу ресторану «Силістра» та Будинку офіцерів у мікрорайоні Ракове, а ще у НВК №2, що у Дубовому.

СКВЕР ІМ. Т. ШЕВЧЕНКА
СУБОТА
Виставкою-ярмарком виробів образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва, художників і народних майстрів можна буде насолоджуватися уже з одинадцятої ранку. А з 14.00 у сквері цікава концертно-розважальна програма, у якій: київський народний ансамбль танцю «Перлина», показові виступи вихованців спортивної підготовчо-міліцейської школи «Самсон-Право» та українського козацтва «Бойовий Спас». З 16.00 – виступ театру на ходулях «Шоу велетнів» з Євпаторії, а через годину – концерт ансамблю музики і пісні «Ретро».  
НЕДІЛЯ
Неділя у сквері буде танцювальною і смачною. З 12.00 до 14.00 тут пройде вернісаж танцювальних колективів навчальних закладів. А продовжиться  все це народним святом «На хмельницькі пироги друзів запроси!». Всіх бажаючих пригощатимуть найбільшим пирогом та довжелезною ковбасою. З 16.00 ситі та задоволені гості зможуть пройтися центральною алеєю міста та насолодитися фестивалем вуличних музик «На Проскурівській музики грають», а з 19.00 обов'язково завітайте на гала-концерт переможців рок-фестивалю «Артспалах- 2010». До речі, з 12.00 конкурсно-розважальна програма «Серце Поділля – Хмельницький» пройде ще й у мікрорайоні Озерна.

ПАРК ІМ. М. ЧЕКМАНА
Неділя розпочнеться о 12.00 виступом студентських колективів вузів і продовжиться показом моделей одягу. З 14.00 стартує конкурс дитячих малюнків на асфальті «Місто моїх мрій». У мікрорайоні Гречани на танцмайданчику стадіону «Локомотив» пройде дитяча розважальна програма.

СТАДІОН «ПОДІЛЛЯ»
До стадіону з 13.00 пройде святкова театралізована хода, яка розпочнеться з вулиць Соборної та Проскурівської, а продовжиться урочистостями та театралізованим святом «Хмельницький! Ти землі подільської краса». А з 19.00 не пропустіть концерт зірок української естради та святковий феєрверк. Співатимуть Ані Лорак, Міла Нітіч та гурт «Мандри».

МАЙДАН НЕЗАЛЕЖНОСТІ
В суботу о 18.00 на майдані буде святкова дискотека. До речі, з тієї ж пори танці почнуться і у спортивно-культурному центрі «Плоскирів» у мікрорайоні Гречани.

«ХАЛЯВНИЙ» ПРОЇЗД У ДЕНЬ МІСТА
Традиційно проїзд у тролейбусах у День міста буде безкоштовним. Автобуси та маршрутки залишаться платними. Щодо вартості проїзду у таксі, то вона у святкові дні не зростатиме. Принаймні, так кажуть у кількох дирекціях хмельницьких служб таксі. До того ж, тарифи на проїзд вдень та вночі однакові, і не залежать від робочих чи вихідних (святкових) днів.

ДЕ У ДЕНЬ МІСТА ПРАЦЮВАТИМУТЬ ТУАЛЕТИ?

БЕЗКОШТОВНІ
Парк ім. І. Франка (біля закладу громадського харчування „Кури гриль”); парк ім. М. Чекмана (3 шт.: неподалік зоокуточка, зупинки „Паркова” та картодрому); вул. Кам'янецька (за ізолятором тимчасового утримання, поряд з „хрущовкою”); на території залізничного вокзалу (ближче до колій); вул. Проскурівського підпілля, 63, ТЦ „Атріум” (у підвалі); ТЦ „Либідь-Плаза” (3-й поверх); ТЦ „Оазис” (2-й поверх); вул. Зарічанська, 11/4, гіпермаркет „Епіцентр” та ТЦ „Таврія”.

ПЛАТНІ:
Парки ім. Т. Шевченка та ім. М. Чекмана. Вул. Свободи, 70, супермаркет „Фуршет” (2-й поверх).

У Хмельницькому розпочався «Льодовий період»
У суботу, 18 вересня, в місті, у прямому й переносному сенсі, повіяло холодом. Погода затяжним дощем нагадала, що осінь запанувала остаточно, і до зими не так вже й далеко, а відкриття сезону на ковзанці «Льодовий період» у парку ім. І. Франка прискорило відчуття холодної пори. Адже відтепер можна, не чекаючи зими, щодня кататися на ковзанах, грати у хокей чи влаштувати активний відпочинок на вихідні для всієї фірми або ж з сім'єю. Відкриття третього розважального та хокейного сезону було гучним і феєричним. Музика і танці від організаторів, кольорові кульки і каз­кові поросята «Наф-нафи» від спонсорів, професійні хокей і фігурне катання від учасників, маса задоволення та гучні оплески від глядачів. Святковий старт дала Тетяна Рябініна, відома хмельницька співачка. Слідом за нею на каток виїхали хмельницькі фігуристи на чолі з Павлом Польовим, шоу­меном, організатором шоу-програми, директором Хмельницького представництва радіостанції «Мелодія». Естафету дійства підхопили хмельницькі хокеїсти. Показову гру впевнено провели команди «Не всі зірки» та «Регіон», і лише при появі на льодовому майданчику юних хокеїстів дорослі гравці дещо розгубилися, адже, як пожартував ведучий, «деякі з них одного розміру з шайбою». Свист шайб і хмельницьких хокеїстів з ключками змінили музика і танці вінницьких фігуристів.
Протягом усього дійства серед учасників та гостей проводилися змагання хокейних снайперів, льодова вікторина та лотерея. Щасливчики, яких було чимало, отримали цінні призи та подарунки. Кульмінацією програми стали кульковий феєрверк та катання на ковзанці.
«Льодовий сезон» працюватиме щодня, без вихідних, з 7 ранку до 11 вечора. Година задоволення коштує 25 гривень у робочий час і 35 – після 18.00 щодня та у вихідні. Для дітей та студентів – знижки.



Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую