ye-logo.v1.2

Ірина Білик, Дядя Жора, Аліна Гросу, Tember Blanche, Kola, Cheev: нова підбірка української музики

Культура 2090
Музична підбірка цього тижня
Музична підбірка цього тижня. Фото: media.acc.cv.ua

Цього тижня нові пісні випустили виконавці з Хмельницького — Дядя Жора та Шугар.

З початком літа виконавці не перестали презентувати новий україномовний музичний контент. Тож у підбірці будуть нові роботи як молодих виконавців, так і оновлені пісні легенд, таких як Ірина Білик.

Музикант Влад Чижиков, відомий як CHEEV, родом з Білорусі. Однак ще минулого року він випустив свій перший україномовний альбом. Навесні 2022 року його пісня “Гарно так” стала мегахітом в Україні.

Цього тижня співак представив кліп на пісню “Пазл”.

“Конфлікт світла та темряви, життя й смерті, зони комфорту та поштовху до нового. Саме крізь пробудження головного героя від потоку світла, метафорично зображається прагнення людини чогось нового та невідомого”, - так автори описують відео.

За словами співака, натхненням до цієї роботи стали його знайомі та друзі, для яких самотність стала звичайною справою.

“І в пісні я веду діалог про те, а чи достатньо вони відверті з собою, і чи не намагаються себе переконати в тому, що в такому стані їм досить комфортно. У приспіві звучить загальна думка всієї пісні: «Іноді пазл шукаєш роки, але знаходиш в самоті». Яка так чи інакше натякає на те, що декому легше жити на самоті, ніж протягом усього життя шукати свій пазл”, - розповідає Cheev.

Кліп потрапив до популярних музичних відео цього тижня.

Також до трендових музичних відео цього тижня потрапила нова пісня гурту “Очі в очі”.

“Щастя Любить Тишу” — це пісня, яка здатна перетворити найтемніші миті в радісні відчуття та емоції, пише видання Музвар.

Композиція поєднує електронні ритми, ніжні гітарні мотиви та звучання вокалу. Щодо самої пісні, то вона про “кохання та тиху гавань сили, яку ми знаходимо у зв’язках з іншими людьми”.

Відео на пісню зібрало 150 тисяч переглядів.

Учасник гурту Kalush Orchestra Килиммен вирішив розпочати сольну кар’єру. Першою роботою артиста став трек «За стежки» та кліп на нього.


Як пише видання notatky.com.ua потяг, у якому Килиммен зображений у відео до пісні «За стежки» символізує рух, і водночас тих, хто намагається залишитися сильними попри втрати у війні та продовжувати жити далі.

«Найнестерпніше, коли те, що зводили ще твої дідусі та бабусі, знищують вороги буквально за лічені секунди. Так, можна знищити стіни, забрати минуле, але ми обов’язково вистоїмо та переможемо», – говорить Килиммен.

Пісня потрапила до рейтингу застосунку для розпізнавання пісень Shazam.


До трендових пісень цього тижня та у рейтинг Shazam в Україні потрапив новий трек музиканта Максима Орехова (Orexov Mk). Пісня має назву “Лоре Піана”.

Виконавець намагається зайняти нішу “пацанського репу” на фоні відмови українців від російськомовної музики.

Раніше Сайт “Є” відмічав його попередню пісню “Недовіра”.

Відомий шоумен з Хмельницького дядя Жора (справжнє ім’я - Вадим Мичковський) випустив кліп на нову пісню “Дівчина-космос”.


Цю пісню виконавець присвятив жінкам від яких «шкварчить у грудях».

«Для кожного чоловіка саме його кохана є тією найгарнішою, особливою, неземною, тією з якою хочеться бути, з якою хочеться подорожувати, про яку хочеться співати пісні. Цей трек про космічну любов» - розповів Вадим Мичковський.

Співачка GROSU (Аліна Гросу) презентувала новий сингл про кохання “Грозами”.


“Долю цього треку вирішували мої підписники в соцмережах. Я не знала, яку пісню випускати: щемливу чи позитивну, тож виклала фрагменти обох та попросила поділитися думками слухачів. Більшість висловились, що сьогодні на часі саме танцювальна і запальна “Грозами”. І це не дивно, адже моя нова пісня створена для підняття настрою,а які б тяжкі часи не були, люди завжди закохуються та шукають позитив у кожному дні, - підкреслила артистка.

Разом із піснею, Аліна Гросу презентувала нову відеороботу. Зйомки проходили між заняттями, знімала на телефон та монтувала власними силами: “Витрачати кошти на кліп сьогодні не на часі! Зараз є більш важливі речі, на які йдуть гроші. Проте, хотілося зробити подарунок глядачам, сподіваюсь в мене це вийшло”.

16-річна українська співачка Маша Данілова (Masha Danilova) – онука секретаря Ради національної безпеки і оборони (РНБО) Олексія Данілова цього тижня презентувала пісню “Кайф”.


У зйомках кліпу взяли участь українські актори Григорій Бакланов, Анастасія Цимбалару та Арам Арзуманян.

“Насправді ми вмираємо один раз, а живемо щодня”. Хочеться донести своєму слухачу, що ось цей кожен день не варто марнувати”, - відмітила співачка.

Співачка Kola (Анастасія Прудіус) представила альбом “Музичний щоденник”. Однією з композицій релізу є пісня “Лину”.


“Пісня про закоханість. Це той період відносин, коли ти нікого не помічаєш окрім коханої людини, й тобі байдуже, де ви, з ким, в якому місті – є тільки він і ваше кохання. Це про таке кохання, якого ти не шукаєш, а воно ніби падає тобі на голову, і ти розумієш… це воно! Хочеться постійно бути разом, говорити, проводити якомога більше часу разом, всередині все стискає від думки про нього, а очі наповнюються щастям. Думаю, що кожному відомі ці почуття, які дійсно є одними з найпрекрасніших у світі. Якщо будувати стосунки з повагою один до одного, я впевнена, що такі емоції можуть тривати вічно, якщо ви вже знайшли своє кохання – бережіть один одного”, - написала співачка в описі до відео.

Молодий виконавець To Eternity, який став відомий завдяки пісні “Несмачний мед”, випустив пісню з фіналістами українського відбору до конкурсу Євробачення-2023 - гуртом Tember Blanche.


Композиція має назву “Я тебе не чую”.

Хмельницький співак Олег Шкарпета (Шугар) презентував нову пісню під назвою “Вініл”.

Шугар пише авторські пісні та знімає ролики для Тік-Ток, де в нього вже понад 80 тисяч підписників.


Нова пісня “Вініл” - про життя та страждання хлопця після розриву стосунків з дівчиною.

Давід Голубенко (Golubenko) - це артист з Вінниці, який співає з самого дитинства. Раніше сайт “Є” писав про його пісню “Знову”, яка з першого дня почала віруситися у Тік-Тоці та набирати популярність.

Цього тижня співак презентував нову пісню “Тепер пробач”.


“Пісня відображає історію героя, який довго та безуспішно намагався привернути увагу дівчини. Однак, коли вона нарешті відповіла йому взаємністю, він розуміє, що вже не бажає цього. Трек вчить нас прислуховуватись до свого внутрішнього голосу і відпускати тих, хто не цінує вашу любов”, - йдеться в описі до відео.

Пісня “Завтра” від проєкту ТМП - одна з найбільш прослуховуваних композицій цього тижня.


Спочатку шматочки композиції сталі вірусними у Тік-тоці, а цього тижня вийшла повна версія, яка потрапила до трендів Youtube та зібрала понад 300 тисяч переглядів за кілька днів.

Ще один харківський виконавець Тоні Браско минулого року зібрав 300 тисяч переглядів завдяки пісні “До війни”. Цього тижня він представив нову композицію “Мурахи”.


Ірина Білик записала нову версію пісні "Я іду на війну", яку написала 1996 року. Її прем'єра відбулася 2 червня.

“У новій версії "Я іду на війну" поєднуються душевні переживання та любовна драма, однак у сучасній інтерпретації вона про бажання досягти швидкої перемоги над російським агресором. Під час війни все ж таки залишається місце і для кохання. З одного боку, слова пісні жорстокі та відповідають настрою сьогодення, але з іншого боку, війна закоханої людини зі своєю душею – це також боляче та актуально. Кохайте одне одного навіть тоді, коли немає сил і здається, що все зруйновано. Перемога за нами! Війна не буде вічна, – прокоментувала Ірина Білик, пише 24 канал.


До створення нової версії пісні долучився композитор Iksiy.

Електронний виконавець maxandruh випустив авторську електронну версію української народної пісні “Вівці, мої вівці”.

“Пісня, що є основою безлічі інтерпретаційних успадкувань. З народних джерел, до версії Михайла Гринишина 1958 року (український композитор, фольклорист, студент Соломії Крушельницької), до океану подальших варіацій, посеред яких виділяється титанічний бенгер ансамблю «ВАТРА» у виконанні Ігоря Білозіра”, - йдеться в описі до композиції.


"Історія цієї пісні для мене почалася ще в дитинстві, коли її співав мій батько. Автором саме такої версії є Михайло Гринишин — український композитор, студент Соломії Крушельницької (української оперної співачки), під впливом якої й була написана у 1958 році. По суті — це обробка народної української пісні, де Гринишин змінив як мелодію, так і слова, залишивши тільки частково оригінальні ноти та текст. Хто її тільки не виконував з того часу, але найбільше враження на мене справило виконання ВІА «Ватра» початка 80-х. Цю версію я і взяв за референс”, - йдеться в описі до відео.

Також музикант нагадав історію співака Ігоря Білозіра, якого вбили за виконання українських пісень.

Гурт “Molodi” випустили пісню “Дім”.


“Пісня "Дім" дуже важлива для нас. Писали її з думками про рідне зруйноване місто Маріуполь і сумом за близькими, з якими ми не бачимось через те, що війна нас роз'єднала”, - йдеться в описі до відео.


Сьогоднішню підбірку завершить перший кліп київського саксофоніста, який грає з гуртом “Циферблат”, Hyphen Dash, Стасом Корольовим та іншими. Андрій Бармалій випустив відео на трек “Я нормально”.

Музикант також анонсував вихід майбутнього альбому.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую