ye-logo.v1.2

«Ми з учнями — друзі», –

1460
Сергій Юрійович допомагає учням зорієнтуватися у всесвітній мережі. Фото: Фото автора.

Твердить 23-річний вчитель з села Іванківці Дунаєвецького району

Шукаючи неординарних, творчих та молодих вчителів, ми зателефонували в обласне управління освіти. «Є у нас такі!» – відповіли службовці. І ось рушаємо знайомитися на Дунаєвеччину.
 Заквітчана чорнобривцями школа села Іванковець два роки тому відкрила двері для молодого вчителя Сергія Ляшківського. Як висловилася директор Оксана Коровецька, «він всім одразу сподобався»!
Сергій Юрійович – нащадок цілої династії освітян. Нині йому 23 роки, а він вже магістр з математики.  Пан Ляшківський не надто відрізняється від своїх найстарших учнів, принаймні серед школярів на порозі школи, його вирізняв хіба що спокійний, врівноважений погляд.
«На вибір професії вплинула моя бабуся. Вона пропрацювала у школі понад 40 років. Майже половину трудового шляху була директором, – розповідає Сергій Юрійович. – Її наснага й відданість роботі надихали ще з дитинства. Пам’ятаю, коли ще сам був учнем, запитував у неї: «Як вам вдається?». На її уроках ніхто не бешкетував».
Вчителями у його родині були дядько та тітка, а нині ще й молода дружина, яка навчалася разом з ним у паралельній групі університету.
Як зізнається сам Сергій Юрійович, «математика зі мною все життя». Ще зі школи найбільше подобався цей предмет, та й найкращі успіхи були саме у цій точній науці. І ось на урок до своїх учнів поспішає молодий вчитель математики та інформатики.
«Я намагаюся працювати на товариських засадах, – відкриває свою таємницю успіху вчитель. – Ми з учнями довіряємо один одному. Це полегшує співпрацю, взаєморозуміння! Покращує, ба, навіть полегшує навчальний процес».
«Незважаючи на те, що Сергій Юрійович працює лише два роки у нашій школі, він вже має чимало грамот, відзнак за свої новаторські ідеї, за активну взаємодію і з школярами, і з їхніми батьками, – ділиться директор. – Окрім вишу, закінчив курси «Інтел», впроваджує програму «Партнерство у навчанні» – для вчителів. За цей час створив сайт школи, і разом з усіма педагогами ми його наповнюємо. Та й взагалі про нього можна говорити й говорити!».
А ще Сергій Юрійович постійно навчається сам. Зокрема, минулого року опанував основи комп’ютерної графіки, і відразу «приніс» ці знання у свою школу. А цього року пан Ляшківський приготував для учнів ще один сюрприз вивчатимуть основи веб-дизайну.
Як зізнаються учні, саме завдяки Сергію Юрійовичу вони відкрили для себе світову мережу Інтернет. Десятикласниця Мирослава Іванова, яка є не лише шанувальником інформатики, але ще й президентом школи, зізналася, що всі уроки  дуже інформативні.
«Разом із Сергієм Юрійовичем ми займаємося пошуковою роботою в Інтернеті, – каже школярка. – Завдяки цьому ми можемо підготуватися практично до будь-якого уроку та зовнішнього незалежного оцінювання! Це дуже важливо».
Серед учнів пана Ляшківського вже є призери районних та обласних олімпіад. Вчитель розповів, що школярі на рівні області брали участь у Інтернет-олімпіаді, на якій враховувалися не лише теоретичні знання, але й пошукові навички, вміння орієнтуватися в світовій мережі. Представник Іванковецької загальноосвітньої школи “привіз” третє місце. Це досить непоганий результат, особливо враховуючи те, що першого та другого місць взагалі нікому не присуджували!
Директор Оксана Миколаївна впевнена, що у їхнього молодого викладача математики та інформатики світле майбутнє, ще багато нагород попереду, але зауважує, що найцінніше для вчителя це визнання учнів, батьків та колег.



Коментарі:

Надія 06.10.2010 11:25

Як це чудово, коли молоді талановиті спеціалісти допомагають дітям у селі вивчати таку науку як інформатика, адже без знання комп'ютера зараз дуже важко. Сергій Юрійович, дякуємо Вам за працю, успіхів Вам!!!

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую