ye-logo.v1.2

У Хмельницькому відбувся “Бал троянд у Новій Вероні”

Культура 3259
Фото: Світлани ТЕСЛЕНКО.

В обласній філармонії відбувся костюмоване дійство за мотивами шекспірівської трагедії “Ромео та Джульєтта”

“Бал троянд”, який проводиться шостий рік поспіль, зібрав понад 60 учасників з Хмельниччини, Вінниці, Львова та Києва. Проте, як зазначають львівські організатори, гостей очікувалося набагато більше. Але як би там не було, а дами у вишуканих середньовічних сукнях та у масках разом з галантними кавалерами розгулювали залами філармонії, танцювали середньовічні танці під чарівні звуки стародавніх мелодій, що виконувалися оркестром наживо, та вели світські розмови. За сценарієм, кульмінацією балу мало стати знайомство Ромео з Джульєттою, персона якої ретельно приховувалася усіма учасниками та організаторами балу.
За словами керівника Хмельницької обласної громадської організації “Руський центр” Алли Собчук, на бал завітали 15 пар молодіжного крила центру “Проскурівський посад”.
“Ми вивчаємо стародавні танці, більшість з яких відтворюємо за описами та зображеннями в літературі. Наразі вже реконстроювали та вивчили 19 танців, - роповідає пані Алла. - Хотілося б, щоб молодь мала вишукані манери, цікавилася літературою та історією свого краю, гарно проводила час, що ми і намагаємося дати в нашому центрі. Подібні заходи сприяють підвищенню культури нашої молоді, тому хотілося б, аби їх було більше”.
 

Коментарі:

Ямкова Аліна 19.09.2011 03:30

А чи не тактовно було б, написавши про бал, указати в статті хто саме його організував? Адже лише завдяки тим людям, яких не наважились назвати, "Руське коло" взагалі отримало змогу побувати на такому заході.

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую