ye-logo.v1.2

Чума ХХІ століття В Хмельницькому катастрофічно росте кількість хворих на віл-інфекцію та СНІД

1934
“Прикрим є той факт, що приблизно 82 відсотки хворих – це молоді люди віком від 18 до 40 років”, – наголошує пан Касяндрук.. Фото: Фото автора.

Лише з першого вересня цього року на облік в обласному центрі профілактики ВІЛ/СНІД було взято 189 нових осіб.

А з початку року на Хмельниччині було народжено 39 дітей від ВІЛ-інфікованих матерів.  Нині на обліку в центрі перебувають ще 23 вагітні. І це при тому, що до кінця 2010 року залишилося ще три місяці.
Про це наголосив головний лікар обласного центру профілактики ВІЛ/СНІД Олександр Касяндрук. За словами Олександра Петровича, Хмельниччина продовжує бути лідером у західному регіоні за кількістю виявлених на ВІЛ/СНІД. При цьому, область входить в п’ятірку регіонів України, котрі повністю забезпечені безкоштовними тестами для виявлення вірусу та усіма необхідними препаратами, які дозволяють хворим на ВІЛ  залишатися цілком працездатними та вести повноцінне активне життя.   
«Прикрим є той факт, що приблизно 82 відсотки хворих – це молоді люди віком від 18 до 40 років, – наголошує пан Касяндрук, – тобто працездатні, репродуктивного віку. Нинішнього року в центрі не було жодного тижня, аби ми не виявляли все нових і нових пацієнтів. Зараз на обліку в центрі перебуває 1741 особа з них 918 – це жителі Хмельницького. Найбільша кількість виявлених хворих на ВІЛ/СНІД у Славутському та Полонському районі, а також у містах Кам’янець-Подільський та Нетішин».
За словами головного лікаря, ВІЛ та СНІД вже перестали бути хворобою людей, котрі ведуть асоціальний спосіб життя та є споживачами ін’єкційних наркотиків. Вже майже 50 відсотків людей з ВІЛ-інфекцією були заражені вірусом саме статевим шляхом. Крім цього, спеціалістами центру за останні сім років не були зафіксовані випадки побутового зараження ВІЛ-інфекцією.       
Під час прес-конференції з представниками місцевих ЗМІ, Олександр Петрович наголосив й на тому, що доволі важливим моментом допомоги хворим на ВІЛ-інфекцію, є те, чим раніше хворобу буде виявлено. Якщо стадія захворювання початкова, то на підтримку сил організму знадобиться біля семи-восьми тисяч гривень на рік. При запущеній формі – 100 тисяч гривень. З 1996 року на Хмельниччині було зафіксовано 308 смертей від СНІДу

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую