ye-logo.v1.2

«Битва» за директора

Суспільство 4974

У «Хмельницькводоканалі» ледве не відбулася революція через те, що міська влада вирішила призначити нового директора

«Залиште нам Іванова!», - такі вигуки можна було почути в актовому залі «Хмельницькводоканалу» під час зборів колективу, на які запросили міського голову Сергія Мельника та його першого заступника Олександра Віннікова. Люди обурювалися, що влада вирішила не подовжувати контракт директору Олексію Іванову. «Чому нас не запитали? Чому все вирішуєте без колективу? Хто дав вам таке право?», - кричав у залі один із працівників водоканалу.

Перед зборами Олексій Іванов, який на той момент ще очолював комунальне підприємство, скликав прес-конференцію, на якій й повідомив, що «його пішли». «У мене сьогодні останній робочий день, - заявив Олексій Георгійович. – А все через те, що влада не збирається продовжувати контракт. За два місяці мали б попередити, але ж ніхто нічого не казав. На мій погляд, є чотири причини, чому зі мною вирішили так вчинити».

Одна з них, на думку Олексія Іванова, який вісім років очолював «Хмельницькводоканал», політична, оскільки він був кандидатом у депутати міської ради від Партії регіонів. «Але про політику говорити не хочу, - зазначив пан Іванов. – Краще зупинюся на іншій причині, за якою я не влаштовую владу – тарифна політика. Тарифи наші - на рівні 2007 року! Якщо влада не хоче піднімати тарифи, то нехай відшкодовує різницю. Але ж підприємству заборгували 40 мільйонів невідшкодованої різниці в тарифах». Ще одна причина, через яку на думку Олексія Георгійовича, з ним не продовжують контракт – концесія підприємства. Тобто, здача в оренду приватникам. Іванов виступає проти, влада – за. Але.. під час зустрічі із колективом підприємства перший заступник міського голови Олександр Вінніков заявив, що такі питання вирішує міська рада. «А подібного навіть не виносилося на сесію міської ради», - зазначив Олександр Федорович.

Ну, і насамкінець, будівництво другої нитки Чернелівського водогону. На переконання вже екс-керівника «Хмельницькводоканалу», труби, які нині прокладають на бюджетні гроші, сумнівної якості та ненадійні. Щоправда, міська влада до цих труб немає жодного стосунку, оскільки розпорядником коштів є обласне управління житлово-комунального господарства.

А ось у актовій залі водоканалу емоції зашкалювали. Поки на зустріч їхав Сергій Мельник, колективу щось пояснити намагався Олександр Вінніков. Але слухали першого заступника мера якось не охоче. Коли ж до зали зайшов Сергій Іванович, настала тиша. Міський голова заявив, що жодних претензій до Олексія Іванова як до людини немає, а як до керівника – чимало. Перш за все – невиконання фінансового плану. «Мені здається, що керівництво «Хмельницькводоканалу» - єдине комунальне підприємство, яке вважає, що фінплан – це «для Сергія Івановича», - заявив міський голова. – Вибачте, але він не для мене, а для громади міста! А Сергій Іванович просто відповідальний перед громадою». «То ми ж громада, яка вас обирала, - лунали вигуки з залу. – Послухайте нас! Дайте шанс Іванову попрацювати». Мер продовжував свою думку: «У нас у тарифі закладено 20 відсотків втрат води, з яких 10 ми взяли на бюджет. Але ж втрати на підприємстві 32 відсотки! Чому? І зрозумійте, у нас немає претензій до працівників, а лише до керівництва, яке в цьому звинувачує різницю в тарифах. Я хочу, щоб робота була прогнозованою, з дотриманням плану. Наведу ще один простий приклад – страхування автомобілів «Хмельницькводоканалу». Так ось, страховий платіж за аналогічний автомобіль, який є в «Електротрансі», у водоканалу вищий на 32 відсотки. Та тільки за це потрібно звільнити!».

Майже двогодинна зустріч завершилася тим, що Сергій Мельник розповів, кого призначив виконуючим обов’язки. Сказавши, що ним став Юрій Таран, начальник служби супроводу виробництва, у залі почався гул. «Тільки не його», - кричали люди. Сергій Іванович почав заспокоювати: «Це ж тимчасово. Є ще кандидатури Кавуна та Нестерука». Одні люди кричали: «Краще Кавуна», а інші: «Залиште Іванова».

Вже на вулиці міський голова ще раз навів своє обгрунтування зміни керівника «Хмельницькводоканалу» декільком працівникам підприємства. «То я зрозумів, що Тарана ви не хочете, - перепитав Сергій Мельник. – То, що, Кавуна призначити? Добре, завтра підпишу нове розпорядження». Пообіцявши призначити виконуючим обов’язки директора «Хмельницькводоканалу» Віталія Кавуна, заступника головного інженера, міський голова поїхав.
Що відбувалося на зборах «Хмельницькводоканалу», у наступному відеосюжеті:

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую