ye-logo.v1.2

Вигадані посилки з-за кордону: від дій шахраїв постраждало двоє жителів Кам'янеччини

Кримінал 204
Жителі області отримують повідомлення від шахраїв про надходження посилок з-за кордону
Жителі області отримують повідомлення від шахраїв про надходження посилок з-за кордону. Фото: ілюстративне freepik.com

Зловмисники «заробили» майже 170 тисяч гривень.

До правоохоронців області звернулось двоє жителів району, які постраждали від дій інтернет-шахраїв. Сумарно зловмисники змогли «заробити» майже 170 тисяч гривень, а допомогла їм у цьому розповсюджена шахрайська схема оплати «подарунку» з-за кордону.

Як розповідають у секторі комунікації обласної Нацполіції, саме таке повідомлення про «подарунок» з Європи отримав 45-річний житель Гуменецької громади. Чоловік вирішив, що посилка надійшла від його сестри, яка живе за кордоном. Втім, він вирішив не запитувати сестру, чи дійсно вона робила відправлення, а одразу перерахував через термінал понад 145 тисяч гривень за розмитнення, вміст та доставку.

А 40-річна кам'янчанка спілкувалась у соціальних мережах нібито із заможним іноземцем. Одного разу співрозмовник повідомив, що хоче відправити жінці коштовні подарунки, але необхідно буде оплатити ряд поштових послуг. Потерпіла, нічого не підозрюючи, надіслала на рахунок афериста понад 20 тисяч гривень.

Наразі правоохоронці з'ясовують усі обставини подій. Та вкотре закликають громадян бути обережними, щоб не потрапити у тенета шахраїв.

Читайте також: У Хмельницькому затримали студента, який за 25 тисяч доларів допомагав уникнути мобілізації

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую