ye-logo.v1.2

Dorofeeva, Melovin, Марина Круть, Jerry Heil, Юлія Саніна, Ziferblat, Жека Курган, Krylata

Культура 210
Jerry Heil записала спільну пісню з Юлією Саніною
Jerry Heil записала спільну пісню з Юлією Саніною. Фото: Youtube

Dorofeeva випустила свій перший сольний повноформатний альбом.

Цього тижня в добірку увійшло 40 нових композицій і ще десятки пісень залишились осторонь. Напрочуд плодотворний був тиждень в українських музикантів.

Цього тижня співачка Dorofeeva (Надія Дорофєєва) випустила альбом.

Як пише видання Cosmopolitan, Heartbeat — це перший повноформатний альбом артистки, збірка її різних станів, емоцій та почуттів, які змушують серце битися частіше.

Кожен із 12 треків відтворює її серцебиття в різні моменти життя. Уперше за свою кар'єру Dorofeeva є авторкою всіх пісень в альбомі. Усі треки написані в різних умовах — поміж повітряними тривогами, обстрілами та блекаутами, вдома, за кордоном, у різних студіях. А також із різними музикантами: до створення долучилися Стас Чорний, Антон Чілібі, Павло Білоусов, Влад Лібенсон, Олександр Слінченко, Василь Козьма, Антон Кукрі, Сергій Сидоренко, Гордій Старух. Більша частина пісень написана у співавторстві з Мішею Кацуріним та Іваном Клименком.

Сама співачка зізнається, що в найсумніші часи писалися позитивніші пісні, а в найсвітліші — більш філософські пісні-роздуми.

«Цей альбом — моя віддушина, а написання пісень — те, що рятувало мене від нашого страшного сьогодення. Весь цей час, вперше за своє доросле життя, я по-справжньому поринула в музику, яка мене вивільнила. Тут зібрані дуже різні мої емоції, різні стани… Я дозволила собі приймати себе різною, довіряти собі, бути собою, неідеальною. Дозволила собі нарешті відкрити душу і просто говорити через свої пісні. І я б дуже хотіла, щоб вони не просто сподобалися, а мали силу в чомусь допомагати, наштовхували на якісь важливі думки, щоб, слухаючи їх, можна було й поплакати, й усміхнутися», — коментує вихід альбому співачка.

Однією з трендових композицій цього тижня став трек “Колискова 2022”.

“У кожну епоху мами співали дітям колискові. Сьогодні, у нашій країні, вони співають, щоб заглушити звуки сирен і гармат… «Колискова 2022» – це моя присвята найсильнішим і найсміливішим жінкам світу, всім українським матерям.

Це відео ніби моторошний сон матері, яка рятує свою дитину від темряви. Він постійно повторюється – і, здається, що з цього замкненого кола не вирватися. Але це не сон – це наша реальність”, - розповіла про трек співачка.

Співак Melovin випустив пісню, яка була презентована на шоу «Неймовірні дуети».

За словами співака пісня «Обиратиму себе» була придбана у авторки Марії Чумак задовго до зйомок проєкту. Це стало виключенням для виконавця, адже в основному пісні він пише сам. Однак музикант дописав другий куплет спеціально під історію життя своєї підопічної «Неймовірних дуетів» співачка iSKra, яка виконує пісню разом із ним.

“Ця пісня – переродження і становлення моєї психіки. На щастя, обравши себе, я зробила правильний вибір. І тепер нікому не дозволяю закривати свої очі. Щоразу, коли виконую цю пісню, бачу силуети людей, які колись зробили мені боляче, але яким я вдячна, що зараз така, яка є”, – розповіла співачка, повідомляє Новий канал.

Композиція зібрала вже понад 150 тисяч переглядів на Youtube. Крім того, ця пісня займає першу сходинку українського рейтингу застосунку для розпізнавання пісень Shazam.

Дві українські співачки Jerry Heil і Julia Sanina (The Hardkiss) випустили кліп на пісню "WABI-SABI", що черпає натхнення з японської філософії прийняття змін.

У кліпі відображено процес відновлення через символіку «kintsugi» — мистецтва реставрації розбитої порцеляни за допомогою золота, після чого, вважається, виріб стає красивішим і ціннішим. Сама пісня виконується англійською та українською мовами

«Сьогодні не знайти жодного українця, не травмованого чи то морально, чи фізично. Це нова реальність, яку треба прийняти. І в цій реальності з'являються нові розуміння красивого», — розповідає Jerry Heil.

Так само, як розбитий посуд, набуваючи нових форм завдяки золоту, ми, переживаючи випробування війни, стаємо сильнішими.

«Збираючи себе з уламків, як розбиту вазу, ми стаємо ще сильнішими, ще красивішими, ми стаємо іншими й вчимося любити себе — такими, якими ми є зараз. Це мистецтво, якому ми вчимося зараз усі як суспільство. Бо такими, як були, ми вже не будемо», — додає Julia Sanina.

У відео знялася Юлія Григор'єва, випускниця центру Superhumans, яка є уособленням нової реальності, сили духу та краси.

До трендових композицій на Youtube увійшла нова пісня Інни Главацької. Композиція називається “Рада би я”.

“Вирішили зняти для вас відеокліп та освіжити пісню “Рада би я”. Хочеться щоб українські пісні не забувалися ,а звучали по всьому світу”, - зазначила артистка.

Фактично це нова версія лемківської пісні “Тиха вода”. Не так давно свою версію випускала Христина Соловій.

Цікаво, що цього тижня жодної російськомовної пісні немає в трендах Youtube в Україні.

До українського рейтингу Shazam цього тижня увійшла пісня “Лілея”.

Це нова композиція, яку у дуеті створили Skofka та Dovi.

Цього тижня відбулася презентація нової пісні хмельничанки Марини Круть (відома як проєкт KRUTЬ). Вона називається «Воїну». Композицію співачка записала разом з Романом Бахарєвим (гурт Bahroma).


Марина Круть про нову спільну з Бахарєвим пісню “Воїну” зазначила, що композиція присвячується всім захисникам та захисницям України.

Цього місяця гурт Bahroma записали головний саундтрек до українського фільму “Буча” - пісня під назвою “Квітень”.

Ще один несподіваний дует - колаборація між реперкою Alyona Alyona та співачкою Kler.

Їхня спільна пісня називається «Тільки в твоїх обіймах».


Представниця від України на Євробаченні 2024, виконавиця Alyona Alyona розповідає про створення пісні та на які думки вона має наштовхнути при прослуховуванні.

"Мені дуже імпонує творчість молодої виконавиці KLER і музика, яку робить її саундпродюсер. Я запропонувала нам всім зустрітись і зробити якісь спільні пісні. Спробували і у нас вийшло. Я давно не отримувала такого задоволення від спільної роботи на студії, тому, що все дуже легко створювалось. Наша пісня про те, що у кожного з нас є людина, якій ми дуже сильно потрібні. Чи це ваш батько, чи ваш тренер, чи це Бог над вами. Пам'ятайте, що ви потрібні і вас завжди хтось подумки обіймає", - каже Alyona Alyona, повідомляє видання Radioclub.

У черговому випуску ток-шоу Тіни Кароль “Дім звукозапису” взяли участь гурт Ziferblat. Вони записали кавер на пісню гурту “Океан Ельзи” “Друг”.


«Нашу роботу в проєкті «ДЗЗ» можна окреслити одним словом - можливості. Нам було надано у підпорядкування струнний ансамбль, дозволено експериментувати з піснею гурту, на творчості якого ми виросли. Це неймовірна радість, за яку ми вдячні Тіні та її команді», - говорять музиканти.

Святослав Вакарчук слідкував за роботою молодих музикантів.

«Пісню «Друг» я писав дуже довго. Я прочитав книгу «Хагакуре. Шлях самурая» й мене вразила історія, точніше правило, що справжній самурай ніколи не повинен показати нікому, що він кохає. На ситуацію сучасних стосунків - це класична історія, коли ти дружиш із дівчиною і тобі вона дуже подобається. Ти боїшся зізнатися у цьому і втратити її, навіть, як друга. У пісні, безумовно, є особистий підтекст, але вона стала ширшою, ніж моє особисте переживання. «Хочу тебе, хоч й на мить, але й нехай». Ця кінцева фраза, коли ти кажеш «хочу тебе», вона і є суть усієї пісні, коли ти врешті-решт сублімуєш усі свої прагнення, енергії, емоції, і ти кажеш «буде, що буде», - згадує історію написання пісні її автор та лідер гурту «Океан Ельзи» Святослав Вакарчук.

Для запису пісні «Друг» у виконанні Ziferblat був запрошений Заслужений академічний симфонічний оркестр Українського радіо під орудою Володимира Шейка до якого додатково долучилися 15 струнних музикантів.

Учасник гурту «Курган & Agregat» Жека Курган (Євген Володченко) випустив пісню “Червоним бузком”.


“Ця пісня давалась мені важко. Дуже довгий час не виходило підібрати слова, чомусь блокувались всі емоції в нуль (мабуть такий захисний механізм) а писати без емоцій - це все одно, що складати в гостях конструктор лего, який тебе зовсім не цікавить. Наче ти займаєшся тим ,що раніше так любив, але зараз тобі на це абсолютно байдуже. Наче все це вже немає ніякої цінності. І я дуже вдячний за підтримку близьких людей”, - написав музикант в своєму Інстаграм.

Людміла Белоусова (Lely45) випустила трек “Кого ти вигадав?”, а також відео кліп до неї.

У відео співачка танцює контемп разом із актором театру і кіно Павлом Шпегуном на вулицях Києва та оповідає про маніпулятивні токсичні стосунки.

Анастасія Завадська, більше відома як Krylata, записала нову пісню “Ще вище”, яку створила разом з вінницьким співаком Max Triss (Максим Тріска).


“Наше знайомство з Крилатою почалось напередодні літа, одразу з написання запальної пісні "Ще вище". В її основу ми поклали танцювальну музику та гарно написаний текст про кохання, яке подолає та омине будь-які перешкоди. Попрацювавши в дуеті, вкотре переконались, що творчість об'єднує та відкриває багато нових можливостей”, - розповів Max Triss про створення нової композиції.

Цього тижня Sad Novelist випустив дебютний повноформатний альбом “Смуток” - про самотність. В платівці сім треків. На платівці можна почути співставлення житті двох художників Пабло Пікассо та Амадео Модільяні.

У добірку увійшла композиція “Пабло і Моді”.

Цього тижня автори історичного реп-мюзіклу “Ти Романтика” проект МУР випустили пісню “Поема вітру”.

“Ми написали пісню. Написали її в турі. Мелодію вигадували в автобусі, демку записували під кашель та сміх балетної трупи, студію облаштували в готельному номері в Ужгороді, зводили, поки вирішували проблему з мобілізованим технічним складом команди. Це відео записували перед двома виставами у Львові, у дворику, поки актори відволікали натовп, аби він не пішов в нашу сторону”, - зазначили артисти.

Співачка Do Sliz (Катерина Закревська) записала новий трек разом з постпанк-артистом Sadsvit.

Композиція називається “Що якщо”.

Співачка та блогерка FIINKA представила нову пісню “Курва”.

“В основі моїх пісень гуцульські мотиви,мелодії, часом співанки. Але жодного разу я не використала сороміцьку співанку. Сороміцьке - цілий пласт культури у гуцулів. Це суміш надзвичайно гострої іронії та філософії,яка є тілько на Гуцульщині. Найпорєдніша ґаздині має свою улюблену сороміцьку співанку. Мої улюблені «про курвів».
Ви знаєте,шо наштовхнуло на створення треку? Та тоті незліченні коментарі нашої «святої Галичини» по типу «покайся,курво,Бог всьо бачить». І тут прийшла думка - а чому б за це не заспівати? А гуцульську давню співанку зробити в стилі «gospel». Цей трек для тих хто дружить з сарказмом, а хто ні ,то знов напишут,шо я курва”, - розповіла артистка про створення нової пісні.

Гурт “Пиріг і Батіг” випустили кінематографічний кліп на пісню “Мовчи”.

“Цього разу це твір Євгена Плужника «Мовчи». Вкрай утішені, що й і цего разу до роботи долучилась команда Даринки Ши, і ми за це їй безмежно вдячні. Даринка не з чуток ознайомлена з нашими трудами, і продовжує цею роботою попереднє відео на твір Грицька Чупринки “І гріховна І свята””, - розповіли музиканти про нову відеороботу

Гурт Intermezzo записав композицію “Коли ми були малі”.

“Коли ми були малі» наповнена теплими спогадами дитинства. Пісня надихає з дитячою легкістю підходити до вирішення дорослих проблем. Вчитися на помилках, а не зациклюватися на них. Не закриватися в собі, а сміливо рухатися вперед до власних перемог”, - написали музиканти в своєму Інстаграм.

Рок-гурт Omana представив міні-альбом “Божевілля”, до якого увійшло три пісні.

В добірку потрапила пісня “Твій океан”.

Віталій Козловський випустив кліп “Сину”.

Співак став батьком у лютому 2024 року, був присутнім на пологах, але не поспішав показувати обличчя сина.

Вперше він показує дитину у новому кліпі «Сину». Це тепле і ніжне відео - залаштунки сімейної фотосесії, яку знімала фотограф Вікторія Суржко.

«Я хотів, щоб цей кліп вийшов на півріччя сина. Але через переведення по службі і від‘їзд, я не міг вчасно закінчити роботу над ним. Тому довелося відкласти. Сьогодні синочку виповнюється 7 місяців і саме цю дату символічно я обрав для того, щоб поділитися своєю найбільшою радістю і гордістю з усіма», - написав музикант в описі до відео.

Владислав Чижиков (CHEEV) — білоруський співак, який вивчив українську і давно випускає пісні українською.

Naviband - це білоруський гурт, який відноситься опозиційно до диктатора Олександра Лукашенка та кілька років мешкає в Польщі, адже учасникам гурту в Білорусі загрожує в'язниця.

Кілька місяців тому Naviband та Cheev записали спільну пісню білоруською мовою. А цього тижня композиція “Мамо”, яка стала популярною в Тік-Тоці вийшла українською мовою.

Черкаський гурт Spiv Brativ випустив пісню “Коли ти на самоті”.

“Просто пісня про любов! Просто про те, коли хочеться бути разом”, - так описали трек музиканти.

Два виконавця Samchuk і Domiy записали спільну композицію “Про осінь”.

Це романтичний трек про кохання.

Ще один дует, який створився цього тижня, Nichka та Oks. Їх композиція “Тільки не ти”.

"Тільки не ти" - наша перша спільна робота і сподіваємося, ви заберете її собі в плейлист.

Це пісня про кохання, яке залишає слід на все життя. Про кохання, з яким неможливо існувати, але ще важче жити без нього. Про стосунки, які заповнюють серце і голову, про людину, яка завжди приходить у твої сни. Про спільні спогади, які наповнюють кожен куточок вулиць вашого міста. І від них неможливо втекти”, - написали музиканти.

“Джозерс” випустив пісню “Як ми були колись”.

“Вперше починаючи з 2021 року у мене немає будь-яких творчих планів. Повномасштабне вторгнення, як виявилось, їх не так знищило, як посунуло у часі. Зрештою у мене не залишилось жодного жирного козиря у кишені — здається, це останній. Але який!

Ця пісня про конкретний період у моєму житті, гірко-солодкий кінець десятих, коли я закохався як придурошний, хотів кіношної драми та успішно її здобув, наступивши на всі можливі пастки пізнього юнацького бажання бути комусь потрібним”, - йдеться в описі пісні.

Ця композиція не увійшла до альбому “Прокляття двадцятих”.

The Feels записав композицію “Нульові”.

“Нульові – трек про ностальгію за безтурботним дитинством. Іноді нестерпні темпи змушують переглядати старі знімки з ВХС-ки та повертатися до рідного дому, батьків, друзів й найтепліших спогадів”, - написали музиканти під відео.

Репери Білий Бо (Богдан Слодиницький) та Макс ТТ записали спільний трек.

Пісня називається просто “На”.

Leleka - це фолк-джаз-гурт. Цього тижня музиканти презентували пісню “Не жаль”.

Це перший трек з майбутнього альбому гурту, який вийде цієї зими і буде повністю присвячений українським колисковим.

“Ne zhal” розповідає історію про зламану колиску, але мати не шкодує за колискою — її жаль за дитиною. Адже колиска зроблена з дерева, а дитина — з частинки її серця.

Сподіваємось, що ця пісня подарує вам спокій та мить роздумів у сьогоднішньому світі”, - написали музиканти в своєму Інстаграм.

Ustym є сином відомого музканта, лідера гурту ВВ Олега Скрипки, але зазвичай не згадує про батьків.

Цього тижня він презентував пісню “Можу бути кращим”.

Фіналіст Національного відбуору до Євробачення-2023 виконавець Drevo представив пісню “40 днів”.

Це сторітелінг про зраду.

Проєкт “Пропаща сила” презентувала пісню “4 кімнати”.

“Ця пісня — другий сингл з прийдешнього альбому. Символ треку — велика 4-кімнатна квартира, в якій відбувається вечірка на честь дня народження. Певні події змушують ліричного героя рефлексувати стосовно своїх дій та думок, та в кінці-кінців прийти до висновку, що «все це не має сенсу». Зокрема він усвідомлює безглуздість своїх вчинків у стосунках і рефлексує над ними — усе це викладено в експериментальному треку, якому складно приписати будь-який жанр”, - написали музиканти.

Харківський музикант Ігор Литвиненко разом зі своїм проєктом “Село Близнюків” записав та випустив новий альбом під назвою “Люди Перестали Бути Людьми”

В добірку увійшла композиція “Сенс”.

Morgendie (вимовляється як моргендай) — український музичний інді-гурт, заснований у 2019 році у місті Кропивницький. Учасниками гурту є: Анастасія Дубіна — вокалістка, авторка пісень та Дмитро Козлітін — музичний продюсер, автор пісень.

Цього тижня в добірку увійшла їх композиція “Скажи ти моя”.

Два репери Renessound і TAB записали трек “Пам'ять”.

Це ще одна пісня про спогади про дитинство та юність, про втрату друзів та родичів.

Ще одна ностальгічна композиція. Пісня називається “Перший подих” від гурту “Час”.

“Уяви... Надворі осінь кінця 2000-х років. Тільки но розпочались канікули, ти виходиш на вулицю і робиш перший подих свіжого ранкового повітря.
Ти чекаєш своїх друзів на старій лавці зі старим резиновим м'ячем...
Час минав, усі ми стали доросліше, переїжджали у пошуках кращого життя...
А потім у наш двір завітала війна, яка стирає з лиця землі домівки нашого дитинтства. Але ці спогади залишаться з нами назавжди!
Ніщо не зрівняється з першим подихом свіжого ранкового повітря у відкритому вікні рідної оселі. Подихом, який ми більше не відчуємо ніколи..”, - йдеться в описі до пісні.

Xsergo випустив трек “Хотіла ".

“У центрі сюжету пісні — дівчина, яка мріє про весілля, планує майбутнє з хлопцем, сподіваючись на гармонійне сімейне життя. Вона бачить себе в білій сукні, уявляючи ідеальну церемонію: «Мріяла весілля в ресторані»

«Хотіла» — це трек, який обов'язково змусить слухачів замислитися над темою стосунків та очікувань, які часто не збігаються. Пісня відгукнеться тим, хто цінує гострий гумор”, - йдеться в описі до відео.

Блогер Максим Ткачев (Skomoroh), який цього року почав співати, випустив нову пісню.

Композиція називається “Якщо ти підеш”.

Раніше сайт “Є” ye.ua писав про його пісню “Люби”.

Музичний експертиментальний гурт з Кременчуга Tongi Joi випустив дебютний альбом.

Гурт створює позитивну музику в стилі дрім-поп і в цілому додає дуже різноманітні звуки.

У добірку увійшов трек “Спів кота”.

Проект Intershum презентував трек “Струм”.

Пісня про потребу сучасного суспільства в електроенергії, про відключення, які спричиняють російські атаки, а також про людей, які незважаючи на проблеми з постачанням струму не збираються економити електроенергію.

Запорізький гурт Karyotype, в якому всі учасники є родичами, випустив новий сингл.

Трек називається “Відображення”.

“Це був далекий 2017 рік. Саме тоді написалась ця пісня.
Насправді як і більшість пісень, які ви зараз можете знайти українською - вони були написані не те що до повномасштабного вторгнення, хм, ще до ковіду.

"Відображення" - це звісно ж про почуття, про момент, коли зустрічаєш людину, яка наче відзрекалюється в тобі, а ти - в ній. Це про сумніви і впевненість, страх і сміливість, про вибір між тим чого хочеться і тим, що є в дійсності. І, певно найголовніше, це - про любов”, -написали музиканти.

Рок-гурт Dianic представив нову пісню.

Трек називається “Витвір мистецтва”.

Епатажний гурт “Хаммерман знищує віруси” теж презентували нову пісню.

Композиція має назву “Старенький стал”.

“Згадала баба як дівкою була, - каже утя з обкладинки нового синглу. Воно колись крякне, та поки запрошує тебе насолодитися останнім шедевром Вови і Альберта. За участі вокального колективу Вільце”, - так гурт представив трек на своїй сторінці в Facebook.


І наостанок Jamala та її нова пісня.


“ARAFAT DAINDAN – це містична старовинна народна пісня з міста Акмесджит (Сімферополь), одна з небагатьох на релігійну тематику: філософська, глибока і драматична”, - зазначає співачка.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую