ye-logo.v1.2

У Хмельницькому «піднімали» українську книжку

Культура 3434
Фото: Лілія Стасюк

в рамках презентації нового альманаху «Свою Україну любіть…»

Минулого тижня в бібліотеці Хмельницького національного університету активісти літературної творчої спілки «Елітер» презентували альманах «Свою Україну любіть…», присвячений 20-річчю Незалежності України. На презентацію завітали хмельницькі автори Оксана Радушинська, Анжела Пампурак та Марія Дем’янюк, гості з Вінничини Анатолій Притуляк та Юрій Зозуля, кияни Лариса Магдалінська, Тетяна Яровицина, Ірина Лавренкова, чернівчанка Галина Російчук та рівнянин Віктор Непомнящий.
Як розповідає голова правління літературної творчої спілки «Елітер» Лілія Стасюк, альманах став кульмінацією Всеукраїнського творчого проекту з однойменною назвою, де взяли участь більше сотні авторів з України, Криму, навіть з-за кордону - США, Португалії, Польщі, Ізраїлю тощо. Під час презентації присутнім розповідали історію створення альманаху, автори читали власні патріотичні твори та обговорювали майбутні проекти. За активну участь у творенні альманаху усіх нагородили дипломами та пам’ятними листівками із власними віршами.
На завершення учасники презентації провели акцію «Підняти українську книжку»: за допомогою повітряних кульок запустили в небо макет української книжки, аби показати, яких висот вона може досягти, якщо кожен докладе до цього певних зусиль.
«До речі, аби привернути увагу громадськості до проекту та донести до читачів патріотичні думки авторів, у Хмельницькому попередньо провели громадську ініціативу «Ближче до людей»: патріотичні авторські вірші розміщували у громадських та людних місцях. Таку ж акцію незабаром планують влаштувати у Львові», - каже пані Лілія.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую