ye-logo.v1.2

SMS-новини 15 жовтня

2516

від читачів

СТАЛОСЯ
5.10 У с. Зелена Красилівського району знайдено труп чоловіка. (Прим. ред. – автор повідомлення отримує 10 гривень на рахунок).
Як розповіли нам у Васьківчицькій сільській раді, мешканець села Зелена, вийшовши вранці на вулицю, спочатку почув біля свого будинку якесь хрипіння, а потім побачив 53-літнього односельчанина, що лежав на землі. Разом із сусідом господар заніс чоловіка до хати, де той через 40 хвилин помер. 

5.10 Вночі з 4 на 5 жовтня біля с. Осламів Віньковецького району збили хлопця, який помер на місці. Невідомий водій втік з місця аварії. (Прим. ред. – автори усіх повідомлень отримують по 10 гривень на рахунок).
Як нам розповів автор повідомлення, загиблий був неодружений, проживав з матір’ю та братом і з сестрою у Дашківцях. Винуватця трагедії поки ще не знайшли, і щодня наряди міліції перевіряють увесь транспорт, що є в селі.

7.10. 3 жовтня на шосе біля смт Білогородка Ізяславського району невідомий збив людину. 21-річний юнак загинув на місці. (Прим. ред. – автори усіх повідомлень отримують по 10 гривень на рахунок).
Як розповів автор повідомлення, тієї ночі хлопець проводжав свою знайому. Щодо його смерті, то існує дві версії. За однією його збила машина, за іншою - просто убили. Однак обличчя загиблого було настільки спотворене, що впізнати його  неможливо. Складалося враження, що його голову переїхало авто. До речі, у дівчини, яку він проводжав, у автокатастрофі загинули мама і рідний брат.

7.10 В с. Кучманівка на одному із под-
вір’їв невідомі серед ночі підпалили копицю соломи. Хата дивом не зайнялася.

7.10 6 жовтня по вул. Зарічанській в Хмельницькому перед поворотом на «Таврію» сталося ДТП з участю «Жигулів» і «Лади» таксі, з вини останнього недотримання дистанції. Обійшлося побитою оптикою. (Прим. ред. – автор повідомлення отримує 10 гривень на рахунок).

7.10 В Теофіполі літня жінка вилізла на вишку, що на території міліції, злазити відмовляється, приїхали «Швидка», пожежна, повно людей. (Прим. ред. – автор повідомлення отримує 15 гривень на рахунок).
За словами автора повідомлення, минулого четверга 50-літня жінка вилізла на вишку, що стоїть на території райвідділу міліції. Виявилося, її сина, який промишляв крадіжками мобільників та радіоапаратури з автомашин, затримали правоохоронці. Минулого разу, коли він знаходився у райвідділі, мати порізала собі вени на руках.
Цього разу вона збиралася кинутися з вишки вниз. На щастя, невідомому чоловіку, що піднявся до неї, вдалося заспокоїти її і вмовити спуститися донизу.
До речі, східці на вишці закінчуються на триметровій висоті, і як жінці вдалося видертися на висоту, що відповідає четвертому поверху, залишається загадкою.

8.10 Вночі 7 жовтня в с. Слобідка-Смотрицька Чемеровецького району пограбували магазин. Міліція шукає злочинців. (Прим. ред. – автор повідомлення отримує 10 гривень на рахунок).
У сільській раді факт пограбування підтвердили. Сказали, що зловмисники зламали двері, аби потрапити всередину. У магазині продавали продукти та товари для повсякденного вжитку. На місце злочину приїздила міліція з собаками. Керівник магазину пані Лілія від коментарів відмовилася. Тому, що саме винесли злочинці і на яку суму, з’ясувати не вдалося.

8.10 Сьогодні на речовому ринку в Хмельницькому від інфаркту помер чоловік, швидка допомога не встигла через затори по вул. Геологів. (Прим. ред. – автор повідомлення отримує 10 гривень на рахунок).
Як пояснює головний лікар Хмельницької міської станції швидкої допомоги Олександр Терещук, бригада швидкої допомоги приїхала до хворого  вчасно– за десять хвилин. Щодо заторів на дорогах, то вони є завжди, і цього разу – не виняток. Однак, про причину смерті можна говорити лише після висновку судово-медичної експертизи.

9.10 У м. Славута розбився насмерть мотоцикліст, який на великій швидкості в’їхав у автомобіль. (Прим. ред. – автор повідомлення отримує 10 гривень на рахунок).   
Як повідомили у Хмельницькому обласному відділенні ДАІ, дорожньо-транспортна пригода сталася ще 6 жовтня близько 22 години поблизу міста Славута. Мотоцикліст «Kawasaki», як кажуть ДАІшники, «допустив зіткнення» з автомобілем «Toyota». Нині проводиться розслідування. Водій автомобіля не постраждав.

9.10 При виїзді з двору 24-го будинку по вул. Старокостянтинівське шосе в обласному центрі, рухаючись заднім ходом, водій ВАЗ-2109 зіткнувся з «Мерседесом» (немов у анекдоті)! (Прим. ред. – автор повідомлення отримує 10 гривень на рахунок).                                                                                          
10.10 9-го жовтня у с. Великий Олександрів, що на Віньковеччині, при огляді хворої собаки постраждала ветеринар господарства. Через годину пес помер. А чи не сказ?
Як розповіла землевпорядник Галина Герасимчук, факт дійсно мав місце. Але тіло собаки відвозили в обласний центр в лабораторію, де зробили відповідні дослідження. Сказу не виявили. 

10.10 У с. Плужне на Ізяславщині згоріла церква. У листопаді мали святкувати 100-ліття. Причини пожежі невідомі. (Прим. ред. – автор повідомлення отримує 15 гривень на рахунок).


КНИГА СКАРГ
5.10 5 жовтня перекритий виїзд з Хмельницького біля «Темпу» в бік Старокостянтинова заради відкриття автосалону «Ауді». Водії змушені втрачати час у заторах і об’їздах. Неподобство, хоч я і не водій! 

7.10 6 жовтня, Віньківці, вул. Свободи: більшість жителів вулиці вдома не було. Не вулицю увірвалася бригада РЕМу без попередження мешканців і познущалася над деревами, які шкодили ЛЕП і які не мали ніякого відношення до ЛЕП. На що дивиться інспекція з охорони природи і селищний голова?

7.10 В с. Розсоша Хмельницького району на ставу в центрі села дохне риба, у ставу багато мертвої риби.
У сільській раді села Розсоша стверджують, що воду зі ставка вже спустили, водойму почистили. Мертву рибу у ставку знаходили ще влітку, під час спеки. Така ситуація тоді була не лише в Розсоші. Усе через аномально спекотне літо. Так що наразі хвилюватися не варто.

7.10 В с. Іванківці Городоцького району газівник за відкриття опалювального сезону збирає по 60 грн. Чи правомірно це?!  
Як зазначає керівник Городоцької філії ПАТ “Хмельницькгаз” Юрій Сабаревський, зараз в усіх населених пунктах проводяться перевірки димових та вентиляційних каналів. Проводять їх два приватні підприємства, які мають на це дозвіл, послуга платна. Юрій Станіславович радить у випадках, коли щось незрозуміло з боку працівників газконтори, звертатися за роз’ясненнями до диспетчерської служби (тел. у Городку: 3-14-94) або до нього: 3-13-90.

8.10 У селі Дашківці Віньковецького району і досі немає обіцяного дитячого садочка. З дітьми повинні займатися у маленькій кімнаті у школі.  
Як повідомили нам у Дашковецькій сільській раді, в селі є приміщення, де може розміститися дитячий садок. Однак коштів, а це більше 700 тисяч гривень, на її ремонт немає. Тому група дошкільнят, віком 5 років, які ходять у підготовчу групу, розмістилася в школі. В кімнаті, розрахованій на 15 чоловік. Менших дітей подіти немає де.

9.10 24 серпня мене виписали з обласного пологового будинку і не дали довідку про кесарів розтин, сказали купити конверт, підписати. Досі довідки немає. Я проживаю в с. Іванківці, їхати 100 км з маленькою дитиною. Важко!
Як пояснює начмед Хмельницького перинатального центру Олена Вавринчук, довідку лікарі виписують одразу. Але для цього потрібно правильно оформити усі документи. Можливо, автор повідомлення хотіла, щоб довідку їй вислали поштою, тому й довелося купувати конверт. Щоб вирішити питання, Олена Михайлівна радить зателефонувати до неї за номером у Хмельницькому 2-37-07.

11.10 Директор Теофіпольського професійного ліцею вимагає у працівників повернути премію, видану до Дня працівників освіти!  
 За словами автора повідомлення, їй розповіла про це знайома, яка працює у цьому ліцеї. “До Дня працівників освіти усім на урочистому зібранні з нагоди свята видали премію. А після закінчення урочистої частини запропонували повернути її на благоустрій та ремонт ліцею”, – сказала жінка.

11.10 Директор Шепетівської ЗОШ №4 змушує учнів школи здавати по 30 гривень на  газети та журнали.
 “Взагалі, кошти для школи для передплати на періодичні видання виділяють з міського бюджету, тому мови не може бути про те, що хтось вимагає для цього кошти від учнів. Можливо, батьківський комітет бажає підписати періодику для своїх дітей, проте дирекція школи до цього не має жодного відношення. Ми нікого і ні до чого не змушуємо”, - сказала директор Шепетівської ЗОШ №4 Світлана Чілій.

ДОЗВОЛЬТЕ ЗАПИТАТИ
Чи має право колишній голова Бубнівецької сільської ради Волочиського району Бзаймати посаду голови ТВК, самовисуненням без засідань та протоколів, якщо головою ТВК було призначено іншу особу?!  
“Взагалі-то, тільки районна виборча комісія призначає голів сільських виборчих комісій. До того ж, кандидатура на посаду голови Бубнівецької ТВК затверджена нами, і про самовисунення тут мова не йде”, – сказала голова Волочиської районної виборчої комісії Галина Тимофіїва.
9.10 Коли і де можна отримати посвідчення для багатодітних сімей? Для чого вони потрібні? Красилівський район.
“Таке посвідчення, після подачі  пакету необхідних документів, протягом місяця можна отримати у нас в відділі, у кабінеті №432. Ми постійно оголошуємо про це по радіо та у пресі, є інформація на нашому сайті, – каже головний спе-
ціаліст відділу у справах сім’ї та молоді Красилівської райдержадміністрації Олена Садовська. – Це дає право на безоплатний проїзд дітей у транспорті, отримання ліків за рецептами лікарів, оздоровлення у дитячих таборах тощо. Батьки ж мають 50% знижку в оплаті житлово-комунальних послуг: світла, газу, води, телефону тощо”.

11.10 Чи це правда, що в Головлях Славутського району закриють школу і діти будуть ходити в Лисиче? І чи правда, що в Лисичому буде дитячий садочок?
Начальник Славутського управління освіти Жанна Зубова стверджує, що про закриття школи не може бути й мови: “У Головлях навчається багато учнів, тому питання про закриття ніколи не стояло. Більше того, у цьому селі ми будуємо нову школу, вже навіть встановили пластикові вікна. Наразі ми розраховуємо на кошти, які будуть виділятися на “тридцятикілометрову зону”, а тому внесемо цей об'єкт в перелік важливих для нашої регіону та завершимо облаштування навчального закладу. Щодо дитсадка, то наразі ми винесли питання на сесію райради щодо виділення коштів на відкриття дошкільної групи при школі в Лисичому. Плануємо на початку наступного року її відкрити”.

ЕМОЦІЇ
10.10 25-го вересня у доньки в маршрутці викрали мобільний телефон. Відразу подала заяву у міський відділ міліції м. Кам’янця-Подільського. Якщо чесно, ніхто в сім’ї не вірив, що міліція знайде вкрадене. Однак ми помилялися: 9-го жовтня доньку викликали в міліцію та повернули її телефон. Хочу заперечити всім, хто каже, що міліція нічого не робить, а лише проїдає державні гроші. Це не так: вони працюють, і досить непогано.

Автори інших смс-повідомлень отримують по 5 гривень на рахунок.

9.10 Під Тернополем пройшли хрещення небом впорядники Хмельницької обласної молодіжної організації “Пластовий Рух “Сокіл”. Тепер вони з гідністю носять блакитні берети та називаються Соколами.  На цьому Соколи не спинятимуться, адже вже готуються до наступних стрибків, які будуть поєднуватися з зірницями та таборами. (Автор повідомлення отримує 20 гривень на рахунок).

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую