ye-logo.v1.2

Футзальний бум

Спорт 2656
З матчу "Спортлідер+" - "Київ-НПУ"
З матчу "Спортлідер+" - "Київ-НПУ". Фото: автора

У Хмельницькому міні-футбол стає зимовим спортом номер один

Ще місяці три тому навряд чи можна було спрогнозувати те, що хмельничани так захопляться футболом – не великим, а «маленьким». Однак футзальні баталії в листопаді продемонстрували, що у Хмельницькому існує певний бум на міні-футбол. Принаймні, таке спадає на думку, коли спостерігаєш за тим, що відбувається.

«Твої фанати»

Якщо наявністю справжніх фанів у хмельницького футбольного клубу нікого не здивуєш, то ось, щоб такі віддані вболівальники були в футзальної команди, для Хмельницького «ноу-хау». А вони з’явилися! Першоліговий «Спортлідер+», попри не досить вдалі результати в першій лізі чемпіонату України, мабуть, несподіванно для себе, отримав цілий фан-сектор. Зокрема, в останньому турі, матч якого хмельничани проводили в Ковелі, до якого понад три сотні кілометрів, футзалісти «Спортілдера+» були приємно здивовані – на гру приїхали фанати! Дивувалися й ковельчани, які прийшли на гру свого «Шанс-Авто», щоб мовчки подивитися матч. Вони, власне, фактично і промовчали весь поєдинок, чуючи лише сканудвання: «Хмельницький», «Вперед, до бою, «Спортлідер» ми з тобою» тощо. І хоч єдиний представник області у першій вітчизняній лізі програв у Ковелі, гравці «Спортлідера+» після гри чули лише подяку від власних фанів та скандування: «Разом і до кінця».

Не пристосований

Цьогорічний міні-футбольний сезон яскраво продемонстрував слабкість усього міста – у нас немає спортивного залу для проведення всеукраїнських змагань з футзалу. До прикладу, «Спортлідер+» свої матчі проводить у спорткомплексі Хмельницького національного університету, який, як показали матчі, не готовий прийняти всіх охочих підтримати хмельничан. На останній поєдинок команди в 1/16 фіналу Кубка України, в якому «Спортлідер+» переміг «Київ-НПУ» з рахунком 2:1, глядачі розташувалися на балконі та за воротами. Стояли… у декілька рядів. Погодьтеся, не зручно. Є ще в нас спорткомплекс обласного управління МВС, але й там для глядачів умов немає. Натомість, в іншому комплексі – «Конфермат», де свої матчі в другій лізі проводить «Поділля-Конфермат», готові прийняти не більше трьох сотень глядачів, тоді як «Спортлідер+», до прикладу, збирає по сімсот глядачів.

Майже першість області

Згадавши про «Поділля-Конфермат», «Проскурівський телеграф» не міг «обійти» стороною й першість України в другій лізі Західній зоні, яка стартувала цього вік-енду. Цей чемпіонат вже охрестили обласними змаганнями, адже п’ять команд з восьми – з Хмельниччини. Отже, компанію хмельницьким «Поділлю-Конфермат» та «Спортлідеру-2» склали ще й «Юнікобуд-Подільська марка» з Дунаєвець, «Октава» з Кам’янця-Подільського та «Довіра» з села Антоніни Красилівського району. «Чужими» в цій першості стали команди з Івано-Франківська, Рівного та Тернополя. І, якщо «Спортлідер-2» перший тур пропускав, то «Поділля-Конфермат» вдома розтрощило «Довіру» з рахунком 8:3. Ну, а хмельницьке дербі між двома командами з обласного центру заплановане на 17 грудня.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую