ye-logo.v1.2

Товариш загиблої на Буковелі телеведучої: «Лікарі протягом 20-30 хвилин намагалися повернути Олі дихання»

Суспільство 8637
Фото: з архіву телерадіокомпанії.

Андрій Гуменюк розповів журналісту «Є» про те, що сталося на гірськолижному курорті 27 січня, коли там загинула Ольга Сахно

Перший смертельний випадок у цьому сезоні зареєстровано на туристичному комплексі «Буковель». Його «відкрила» 23-річна Ольга Сахно, хмельничанка, телеведуча ХОДТРК «Поділля-Центр». У п’ятницю 27 січня близько 11 ранку Ольга із двома друзями спускалася трасою для професійних лижників. За словами Андрія Гуменюка, одного із компанії лижників, вони поперемінно каталися різними трасами, але завжди трималися разом, щоб не випускати один одного із поля зору. «Поворот, яким лижники переїжджають до витягу №13, куди ми й прямували, трохи крутий, але ми його переїздили не вперше і завжди нормально – згадує Андрій – Того разу ми теж з’їжджали втрьох: спочатку я, потім ще один товариш і позаду Оля. Проїхавши міст я обернувся і побачив лише Андрія. Олі не було». Замість Олі Андрій побачив рятувальника, який біг до містка. Дівчина вже лежала під містком, без свідомості. За лічені хвилини біля неї поралися і друзі, і рятувальники, але ознак життя вже не було. За словами Андрія лікарі протягом 20-30 хвилин намагалися повернути Олі дихання, але безрезультатно. «Травми не сумісні з життям», – врешті повідомили медики.
«Відтворити картину повністю і дізнатися справжню причину: не вписалася вона в поворот чи когось об’їжджала і втратила рівновагу, нажаль не може ніхто, – каже Андрій Гуменюк. –
Ми їхали попереду в 30-50 метрах. Знаємо лише, що вдарившись об перила мосту Оля перелетіла через них і впала вниз. Одна лижа залишилася на мосту, інша впала разом з нею з висоти більше 10 метрів на каміння, вкрите снігом». Розтин показав, що в дівчини розірвана легеня та зламані 3 ребра. До речі, протягом останніх трьох років на «Буковелі» щорічно гине один з туристів саме з Хмельницького.
Того ж вечора до Надвірної приїхали її батьки, а вже через день, 29 січня, з нею у Хмельницькому прощалися рідні, друзі, колеги та всі, хто її знав.
Колеги з «Поділля-Центр» згадують Олю, як людину повну творчих планів, ідей та проектів. «Вона дуже любила Карпати і досить добре каталася на лижах, але ніколи не вважала себе професіоналом», – згадує Олександр Єльцов. Ольга займалася комп’ютерним дизайном, працювала над інтернаціональними веб-проектами. Вона була висококласним хореографом, викладала танці у власній студії. До кінця минулого року Оля була однією з ведучих ранкового шоу «Ранок на Поділлі», а з січня залишила його через зайнятість у власних проектах.
Довідка: Оля Сахно народилася в Хмельницькому, закінчила школу з золотою медаллю, навчалася в Хмельницькому національному університеті. Вищу освіту отримала у Дрексел Юніверсіті у Сполучених Штатах Америки, досконало володіла англійською мовою.

Колеги, друзі та знайомі висловлюють глибоке співчуття батькам Ольги: матері Марії Григорівні та батькові Олександру Васильовичу з приводу втрати донечки, а також усім рідним та близьким.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую