ye-logo.v1.2

Хек у горщику з овочами від Світлани Могільнікової

5570

Горщик – це не просто посуд для приготування їжі. Наші предки приписували йому магічні властивості. Він неодноразово ставав персонажем українських казок і народних приказок

У горщиках готують і м'ясо, і рибу, і овочі, і навіть пельмені запікають. Усі блюда мають відмінний смак!
Не виняток і філе хеку з овочами, яке у горщику виходить неймовірно соковитим, м'яким, ніжним і ароматним. Адже приготована у горщику риба не підсихає від втрати юшки, яку виділяють овочі. До речі, ця страва чудово підійде тим, хто сидить на низькокалорійній дієті, або ж постить.
Інгредієнти: Риба хек, картопля, морквина, гриби шампіньйони, баклажан, брюссельська капуста, лук, корінь селери, сіль, перець, соняшникова олія, зелень. Взагалі-то, можна використовувати будь-які овочі які є у вас під рукою.
Приготування: філе порізати на порційні шматочки, посолити, поперчити, дати постояти декілька хвилин. Тим часом приготувати брюссельську капусту: видалити пошкоджене листя, обрізати ніжку і відварити протягом п’яти хвилин у підсоленій воді з кількома краплями оцту. Картоплю, моркву, гриби і цибулю почистити і нарізати шматочками. Баклажан почистити, нарізати не великими шматочками, злегка посолити і залишити на декілька хвилин. Корінь селери промити, очистити від шкірки і натерти на великій терці. Всі овочі обсмажити окремо одні від одних по 2-3 хвилини на розігрітій пательні на сильному вогні. Потім змішати їх, посолити, поперчити і тушкувати на маленькому вогні із закритою кришкою протягом 8-10 хвилин.
Скласти все шарами у горщики, чергуючи рибу з овочами таким чином, щоб риба була знизу і зверху. Щільно закрити кришкою і тушкувати в духовці, на малому вогні протягом 50-60 хвилин. Подавати страву варто гарячою, у горщиках, в яких вона готувалася, притрусивши перед тим зеленню.

Чи знали ви що: нові горщики треба вимочити у холодній воді з додаванням 1чайної ложки соди, протягом години.

Куховарила Світлана Могільнікова.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую