Гаряча тема:
- Війна
Хек у горщику з овочами від Світлани Могільнікової
Горщик – це не просто посуд для приготування їжі. Наші предки приписували йому магічні властивості. Він неодноразово ставав персонажем українських казок і народних приказок
У горщиках готують і м'ясо, і рибу, і овочі, і навіть пельмені запікають. Усі блюда мають відмінний смак!
Не виняток і філе хеку з овочами, яке у горщику виходить неймовірно соковитим, м'яким, ніжним і ароматним. Адже приготована у горщику риба не підсихає від втрати юшки, яку виділяють овочі. До речі, ця страва чудово підійде тим, хто сидить на низькокалорійній дієті, або ж постить.
Інгредієнти: Риба хек, картопля, морквина, гриби шампіньйони, баклажан, брюссельська капуста, лук, корінь селери, сіль, перець, соняшникова олія, зелень. Взагалі-то, можна використовувати будь-які овочі які є у вас під рукою.
Приготування: філе порізати на порційні шматочки, посолити, поперчити, дати постояти декілька хвилин. Тим часом приготувати брюссельську капусту: видалити пошкоджене листя, обрізати ніжку і відварити протягом п’яти хвилин у підсоленій воді з кількома краплями оцту. Картоплю, моркву, гриби і цибулю почистити і нарізати шматочками. Баклажан почистити, нарізати не великими шматочками, злегка посолити і залишити на декілька хвилин. Корінь селери промити, очистити від шкірки і натерти на великій терці. Всі овочі обсмажити окремо одні від одних по 2-3 хвилини на розігрітій пательні на сильному вогні. Потім змішати їх, посолити, поперчити і тушкувати на маленькому вогні із закритою кришкою протягом 8-10 хвилин.
Скласти все шарами у горщики, чергуючи рибу з овочами таким чином, щоб риба була знизу і зверху. Щільно закрити кришкою і тушкувати в духовці, на малому вогні протягом 50-60 хвилин. Подавати страву варто гарячою, у горщиках, в яких вона готувалася, притрусивши перед тим зеленню.
Чи знали ви що: нові горщики треба вимочити у холодній воді з додаванням 1чайної ложки соди, протягом години.
Куховарила Світлана Могільнікова.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: