ye-logo.v1.2

Маффін – маленький кекс для справжніх лордів

3536

Всім ласунам добре відомо – не любити кекси неможливо. У Великобританії та Сполучених Штатах «родичів» кексів називаються маффінами

Кажуть, що маффіни були улюбленими ласощами прислуги в багатих будинках англійських лордів: їм дозволяли готувати випічку до сніданку з обрізків, які залишалися від десертів господарів.

Інгредієнти:1 лимон, 3 яйця, 250 мл цукру, 800 мл. олії, 150-200 гр. борошна, 1,5 ч. л. розпушувача, 1 пакетик ванільного цукру, 200 гр сметани.

Приготування: натерти цедру з одного лимона і вичавити з нього сік. Яйця збити з цукром, додати масло, цедру, сік лимона і розмішати. Додати просіяну муку з розпушувачем і ванільним цукром. Добре вимішати. Додати сметану і обережно перемішати ложкою. Викласти тісто у змащену олією форму і випікати 30-40 хвилин при 180С. Після того, як кекс буде готовий, вимкнути духовку і залишити випічку у гарячій духовці ще на деякий час. Виймати виріб з форми можна лише після того, як він повністю охолоне.
Готові маффіни можна посипати цукровою пудрою, або полити лимонним соусом. Для його приготування потрібно сік 1 лимона, 5 ст. л. цукру, 1ст. л. вершкового масла, 2 ст. л. коньяку, 50 гр. води.

Приготування соусу: У невеликий посуд налити воду, насипати цукор і повністю його розтопити на слабкому вогні. Додати сік лимона, коньяк і вершкове масло. Суміш варити на середньому вогні, поки не загусне. У цьому ж соусі можна проварити лимонні цукати. Для цього, на терці потрібно потерти цедру лимонну, акуратно його розрізати на чотири частини, очистити від м’якоті і закрутити кожну частину рулетиком, і зафіксувати шпажкою. Проварити лимонні рулети в цукровому сиропі (з розрахунку 250 мл. води на 125 гр. цукру) на невеликому вогні протягом години. Після того, як лимонні прикраси охолонуть, розрізати їх на смужки і прикрасити маффіни.
І головне – готуйте з любов'ю!

Готувала Світлана Могільнікова,
учасниця кулінарного шоу «МастерШеф»
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую