ye-logo.v1.2

З музею зник старовинний експонат

Культура 2440

Органи прокуратури Хмельницької області перевірили додержання вимог Закону України «Про музеї та музейну справу».

Під час перевірки прокурором Теофіпольського району виявлено відсутність старовинного експонату в музеї історії одного із сіл. Про це повідомляє прес-служба прокуратури у Хмельницькій області.

Через неналежне зберігання музейних предметів зникла іменна шабля Георгіївського кавалера. За дорученням прокуратури району, Теофіпольським райвідділом міліції проводиться перевірка за вказаним фактом.

Відсутність окремих експонатів встановлено і прокурором м.Хмельницького у музеї історії міста. Тут, всупереч нормативно-правовим актам, упродовж року не прийнято рішення про приймання – передачу музейних предметів фондово-закупівельною комісією, хоча на зберігання передано сотні музейних предметів. На усунення цих порушень прокурором міста внесено подання міському голові.

Один із музеїв історії села Полонського району, де зберігалися колекції та предмети, що є державною власністю і належать до державної частини Музейного фонду України, припинив свою діяльність ще на початку 90-х років. Проте, як з’ясувала прокуратура, місцезнаходження численних музейних експонатів наразі невідоме. Прокуратура м.Кам’янця-Подільського при перевірці в діяльності Національного історико-архітектурного заповідника «Кам’янець» виявила, що приміщення фондосховища та сейф із музейними цінностями, які містять дорогоцінні метали і каміння, не обладнано охоронною сигналізацією.

Порушення щодо обліку музейних експонатів також встановлено прокурорами Красилівського, Летичівського, Старосинявського та Ярмолинецького районів, Старокостянтинівським міжрайпрокурором. На їх усунення внесено документи прокурорського реагування.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую