ye-logo.v1.2

Хмельничани в Європі. Трохи про людей та їжу

Туризм 2448
мандрівників
Анна та Габріеле - нові друзі мандрівників. Фото: мандрівників

Мандрівники Анна Думанська та Богдан Місюренко познайомилися у Швейцарії з непересічними людьми, а ще спробували місцеву кухню.

«У Цюріху ми познайомилися з хорошими людьми Анною зі Швеції та Габріеле з Італії. Доля звела їх у Швейцарії, де вони працювали: Габріеле – програмістом, Ганна – у школі Монтессорі. Вона розповідала, що діє за методикою італійського педагога Марії Монтессорі , яка закликала людей давати дітям більше свободи в саморозвитку, розглядати кожну дитину як індивідуума. Дитина може сама обирати, що їй вчити в цей момент, скільки буде триває заняття і які матеріали для цього використовувати. Головна мета в такому вихованні це допомогти маленькій людині самій зробити те, що їй цікаво, і те, до чого вона прагне», - розповідають Аня та Богдан про своїх нових друзів.
Анна та Габріеле теж люблять подорожувати. Вони були в Китаї, Непалі та Індії, здійснили захоплюючу подорож на потязі від Москви до Улан-Уде. «Вони взяли квитки на звичайний плацкарт і поруч з ними їхав п’яничка, який погано пахнув, чіплявся до них і постійно пив. Зате їм сподобалося, що у вагоні безкоштовний окріп, тому харчувалися лише розчинною локшиною. Здивувала їх також простота спілкування місцевих людей і те, що деякі з них їдуть майже два тижні в поїзді, щоб відвідати рідних в іншій частині Росії, а потім стільки ж назад», - розповідають хмельничани про те, що вражає європейців.
Анна і Габріель також пригостили наших мандрівників традиційною швейцарською стравою, яка особливою популярністю користується взимку. «Це дуже жирний сир раклет, який їдять у топленому вигляді. Для приготування використовується спеціальна електрична пічка, куди в маленьких лопатках ставляться на кілька хвилин шматки сиру. Коли сир стає рідким, його викладають на варену картоплю і їдять це з маринованими крихітними огірочками і цибулею. Дуже смачно і ситно! – діляться гастрономічними враженнями мандрівники. -Також тут полюбляють сирне фондю – страву, добре відому за межами Швейцарії. У каструлі плавлять сир, додають вино, соуси і спеції, а потім у цій суміші мачають шматочки хліба і їдять. До речі, слово «фондю» перекладається як «плавлений».
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую