ye-logo.v1.2

Поблизу Нетішина старовинний парк хочуть перетворити на туристичний осередок

Туризм 8552
Площа парку понад 30 гектарів
Площа парку понад 30 гектарів. Фото: uk.wikipedia.org

Кривинський парк був висаджений у 1799–1800 роках.

Неподалік Нетішина у Старому Кривині беруться за відновлення старовинного парку. Наразі міська влада з жителями села розробляють стратегію розвитку парку.

Як повідомляє відділ з організаційних питань апарату виконавчого комітету Нетішинської міської ради, тут хочуть створити умови для комфортного відпочинку як місцевих мешканців, так і гостей, покращити благоустрій парку, розвинути туристичний напрямок та розвиток громадського простору.

Зазначається, що Кривинський парк є пам’яткою садово-паркового мистецтва місцевого значення. Його площа складає 30,5 гектара. Такий статус парк отримав задля збереження давніх насаджень як частини колишнього маєтку Яблоновських. Кривинський парк був створений у 1799–1800 роках. Для створення парку тодішній власник Кривина Антоній Барнаба Яблоновський запросив на той час знаменитого ірландського майстера садово-паркового мистецтва Діонісія МакКлера, який зумів шмат землі з пісковим ґрунтом перетворити на один з найгарніших куточків Волині.

Надалі нетішинці та старокривинці тут планують спільно проводити культурно-мистецькі, екологічні, спортивні акції, фестивалі на території парку, які допоможуть зробити його гарним місцем для відпочинку.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую