ye-logo.v1.2

У Кам’янці-Подільському відновлюють мур Старої фортеці

Туризм 3797
В результаті мур західної частини стіни матиме первісний вигляд
В результаті мур західної частини стіни матиме первісний вигляд. Фото: зі сторінки Михайла Сімашкевича у фейсбуці

Роботи мають виконати за 7 місяців.

У Кам’янці-Подільському продовжують відновлювати мур західної частини стіни Північного бастіону Старої фортеці. Роботи розпочали ще в червні у супроводі археологічного нагляду. І саме під час цієї роботи археологи виявили залишки давнього оборонного валу, який було досліджено. Наразі протиаварійні та відновлювальні роботи продовжуються.

«Орієнтовно, повне відновлення муру розраховане на 7 місяців. Наразі ми працюємо уже два місяці. Усе йде за планом, тож немає підстав вважати, що може щось завадити вчасно виконати роботи. Учора перекривали рух транспорту в зв’язку з демонтажем частини стіни. Це відновлена сто років тому стіна. У 1919 році тут був великий вивал, і тоді його заклали так, як собі уявляли. Там розчин – практично одна земля. І ця частина муру вже неодноразово сипалася в ХХ столітті. Тож було вирішено, що її краще розібрати і відновити повністю. Що, власне, і було передбачено проектом виконання робіт. В результаті ж, мур західної частини стіни матиме первісний вигляд», - розповідає директор Кам’янець-Подільського історичного музею-заповідника Олександр Заремба.

Ця частина муру вже неодноразово сипалася в ХХ столітті.

Згідно з тендерною процедурою, відновити мур фортеці мають за 3,8 мільйона гривень. Наразі з міського бюджету на перший етап робіт вже виділено близько мільйона гривень. У вересні їх планують освоїти повністю та очікують на наступний транш.

Нагадаємо, мур фортеці, зазнав руйнувань у лютому 2018-го.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую