ye-logo.v1.2

Представники "Чесно" від Хмельниччини відзвітували в Києві

Політика 2343
Фото: http://p-p.com.ua

У столиці відбулася підсумкова конференція регіональних координаторів Громадського руху.

Зібравшись на конференцію, ініціатори громадянського руху ЧЕСНО оголосили про завершення кампанії «Фільтруй Раду!» щодо перевірки депутатів VI скликання та кандидатів у народні депутати на відповідність шести критеріям доброчесності й оголосили про новий етап руху ЧЕСНО – кампанію «Фільтруй Владу!». Про це розповів член координаційної ради "Чесно" у Хмельницькому Степан Кушнір. 

Як розповіла одна з ініціаторів руху Світлана Заліщук, рух вирішив перезавантажити мережу, аби оновити структуру на національному рівні, ухвалив рішення щодо створення робочої групи, яка напрацює бачення подальшого розвитку та однозначно запланував моніторинг новообраного парламенту.

Також Поділля на конференції представив аналітик громадського руху "Чесно" Олег Майданюк.

Ми поцікавилися в активістів про особливості вимірювання доброчесності кандидатів у депутати на Хмельниччині. Черненко Олег, координатор громадського руху "Чесно", розповів що в нашій області діяльність руху умовно можна поділити на 3 етапи:
1. Дослідження діючих нардепів у відповідності до 6 критеріїїв та презентація результатів даного дослідження.
2. Дослідження кандидатів в депутати.
3. Донесення результатів дослідження до громадян України.
Значна частина інформації про результати дослідження публікувалась у ЗМІ лише за кілька днів до виборів було надруковано та розповсюджено листівки руху з результатами дослідження.

Значна частина роботи з інформування виборців проводилась у місті Хмельницькому, також було проведено презентації результатів досліджень у Кам'янці-Подільському. З усіх кандидатів, котрі досліджувались рухом і за підсумками виборів стали народними депутатами України, лише по одному дослідники руху не було знайдено порушень критеріїв.


Довідково:
Моніторинг ЧЕСНО показав, що за результатами виборів до Верховної Ради України пройшли 331 «порушників» критеріїв ЧЕСНО:

233 депутати, причетних до корупції;

114 депутатів, які порушили права і свободи виборців (громадян);

185 депутатів, які приховують свої доходи та майно;

30 «депутатів-тушок»;

101 депутат-прогульник, та

156 депутатів-кнопкодавів.

Найбільша кількість кандидатів-порушників пройшла до парламенту від Партії Регіонів (170 кандидатів-порушників критеріїв ЧЕСНО), ВО Батьківщина (69 кандидатів) та КПУ (18 кандидатів). Партія УДАР матиме в новому складі Верховної Ради 12 порушників критеріїв ЧЕСНО, а партія ВО «Свобода» - 17 порушників. 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую