ye-logo.v1.2

Народні депутати від Хмельниччини підтримали антикорупційний закон

Політика 3205
uateka.com
Фото: uateka.com

Депутати Верховної ради України більшістю голосів проголосували за проект закону щодо реалізації державної антикорупційної політики

Серед тих, хто підтримали антикорупційний закон, були і народні депутати від Хмельницької області. «Регіонали» Віктор Бондар, Сергій Буряк, Олександр Герега та Володимир Мельниченко, «свободівці» Ігор Сабій та Олександр Мирний, Олег Лукашук і Василь Кравчук із «Батьківщини», а також Ольга Борита (КПУ), Олександр Корнійчук (УДАР) та позафракційний Сергій Лабазюк одностайно проголосували «за».
Відповідно до закону, фінансовий контроль проводитиметься через перевірку декларацій про майно, доходи, витрати і зобов’язання. Відомості ж, зазначені у деклараціях високопосадовців мають з'явитися у вільному доступі. Дані про корупціонерів будуть внесені до Єдиного державного реєстру осіб і громадськість безперешкодно зможе отримати цю інформацію.
Також реформується антикорупційна експертиза. Профільний комітет парламенту здійснюватиме обов’язкову антикорупційну експертизу проектів законів, поданих депутатами. Ця експертиза, на думку авторів документу, зменшить рівень корупції в законопроектах.
У пояснювальній записці до законопроекту зазначається, що його схвалення дозволить забезпечити виконання Україною взятих міжнародних зобов’язань у рамках плану дій щодо лібералізації візового режиму України з Європейським Союзом.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую