ye-logo.v1.2

Заступник голови обласних «регіоналів» Михайло Войтюк засудив своїх однопартійців-ксенофобів

Політика 3282

А згодом відкликав власний підпис під заявою, у якій понад двадцять громадських та політичних організацій Хмельниччини засудили звернення нардепів до польського Сейму.

«Просимо вас, депутатів Сейму Республіки Польща, підтримати рішення сенату, визнати Волинську різанину ОУН-УПА геноцидом щодо польського населення і засудити злочинні діяння українських націоналістів. Розвиток зміцнення українсько-польської дружби неможливий, якщо віддати забуттю пам'ять сотень тисяч ні в чому неповинних громадян – білорусів, поляків, євреїв, циган, росіян, українців, всіх тих, хто загинув у Волинській різанині», - йдеться у тексті звернення до польського Сейму, який підписали 119 «регіоналів», 23 комуніста та ще шість позафракційних.
Зокрема, свій підпис під цим зверненням поставили і два нардепи від Хмельниччини: комуністка Ольга Борита та Сергій Буряк із Партії регіонів. У Хмельницькому ж засудили і народних обранців, і текст звернення.
“Використання старих болючих ран воєнної історії в цілях набуття сумнівного політичного рейтингу є аморальним і недопустимим як з позиції міжнародної політики, так і з позиції звичайної людської моралі. Ми засуджуємо крайні ксенофобські випади політиків, з якого б боку вони не йшли”, - під цим підписалися понад двадцять голів громадських та політичних організацій області, зокрема «Батьківщини», «Фронту змін», «Народної самооборони» та обласного осередку спілки поляків.
Серед тих, хто засудив ініціативу 148 нардепів, був і заступник голови Хмельницької обласної організації Партії регіонів Михайло Войтюк. Проте не минула й доба, як він відкликав свій підпис.
“В заяві учасники круглого столу засудили дії 148 депутатів Верховної ради України, які 1 липня підписали звернення до депутатів Сейму Польщі з проханням визнати Волинську трагедію, нібито як «геноцид з боку українців до польського населення». Проте, в оригіналі тексту звернення йдеться про наступне: «Просимо вас, депутатів сейму Республіки Польща, підтримати рішення сенату, визнати Волинську різанину ОУН-УПА геноцидом щодо польського населення і засудити злочинні діяння українських націоналістів», - пояснює Михайло Войтюк.
Як запевняє заступник голови Хмельницької обласної організації Партії регіонів, його ввели в оману: “Вважаю, що організатори круглого столу на тему «Порозуміння заради Європейського майбутнього України» допустили зумисну підміну тексту, щоб перекласти вину ОУН-УПА у Волинській трагедії на весь український народ, ввівши в оману усіх учасників зібрання. У зв’язку з цим, я Войтюк Михайло Дмитрович, відкликаю свій підпис з відповідної заяви, як такий, що був зроблений помилково”.
Відмова від власного підпису зуступника голови Хмельницької обласної організації Партії регіонів Михайла Войтюка здивувала організаторів круглого столу «Порозуміння заради європейського майбутнього України», де і підписувалася ця заява: “Войтюк прийняв рішення поставити свій підпис під заявою і більше того, він обгрунтовував своє рішення перед журналістами. Є і аудіозаписи, і відеозаписи цього. Я думаю, що тоді він був абсолютно щирим і журналістам відповідав щиро. Журналісти задавали питання про те, як відреагує Ядуха, що йде протиставлення обласної організації Партії регіонів народним депутатам, які підписували звернення до польського Сейму, то Михайло Войтюк відповів, що на його думку, Ядуха підтримає його позицію. Опісля ж він відкликав свій підпис. Не виключено, що Партія регіонів або Василь Ядуха особисто вплинули на нього”, - коментує голова комітету моніторингу органів влади Олесь Вітряний.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую