ye-logo.v1.2

Ігор Корнійчук: «Ми будемо вимагати проведення референдуму»

Політика 2349
Фото: автора

Комуністична партія України зібрала понад три з половиною мільйона підписів за проведення референдуму, на якому українці повинні самостійно визначитися, де вони себе бачать: у співпраці з євроспільнотою, чи у Митному союзі

Перші збори ініціативної групи буди проведенні ще на початку вересня цього року, але, за словами першого секретаря Хмельницького обкому комуністичної партії Ігоря Корнійчука, керуючись «ганебним рішенням суду, Центрвиборчком вирішив не відправляти свого представника і не зареєстрував ініціативну групу, яка була створена на цьому засіданні». На наступні засідання представник Центрвиборчкому теж не з’явився, проте ініціативні групи були створені у сімнадцяти областях України, серед яких і Хмельниччина.
«До складу ініціативних груп увійшли понад десять тисяч осіб, – зазначив Ігор Володимирович. – Але ні влада, ні суди, не хотіли дослухатися до голосу людей, які представляють значну частину населення країни. Разом із тим, дослухалася до одного із так званих євроінтеграторів Миколи Катеринчука, який постійно подавав свої заяви до судів щодо неможливості реєстрації цих ініціативних груп. Тим не менше КПУ, взявши на себе такий відповідальний обов’язок, допомогла громадянам України зібрати понад три з половиною мільйона підписів. Усі ці підписи ми передамо у Центрвиборчком і будемо вимагати проведення референдуму з питань щодо вибору України зовнішньоекономічного вектору».
Комуністи переконують, що в жодний спосіб не нав’язують будь-яку позицію громадянам України, а лише хочуть, щоб вони дійсно вважали себе людьми, які проживають у демократичній країні, і скористалися правом визначити своє майбутнє самостійно.
За словами головного комуніста Хмельниччини, перебування у Євросоюзі – це «не лише безвізовий режим, за який так ратувала речник колишнього Президента Ющенка Ірина Геращенко (хоча що тут говорити: який Президент, такий і речник, який льотчик – такі й бомби)».
«Я, як громадянин України, як комуніст і як патріот, вважаю, що ми й нині у Європі. І це вона має стати перед нами на коліна та схилити голову за те, що ми в 1945 році подарували їй мирне життя. А те, що ми відстаємо у своєму розвитку, свідчить про те, що не така вже й легка історія у нашої держави, яка останнє століття пережила важкі катаклізми: революцію, війни… Саме тому стандарти життя країн Євросоюзу і Митного союзу різні. Але де б ми не були б, у якому союзі, ми маємо залишатися суверенною та незалежною державою», – переконаний Ігор Корнійчук.
Він також зазначив, що, збираючи підписи за проведення референдуму, активісти на собі відчували супротив виконавчої влади. Особливо відчувався тиск від окремих сільських голів, працівників медичної сфери та освіти, які погрожували працівникам звільненням за те, що вони збирають підпис за референдум. Факти тиску були зафіксовані у Чемеровецькому, Красилівському та Хмельницькому районах.
Однак результати збору підписів щодо референдуму свідчать про те, що, віддавши свої голоси на підтримку референдуму, українці продемонстрували своє бажання брати найактивнішу участь у вирішенні найважливіших для країни питань. Але влада, за словами комуністів, боїться народної ініціативи, проведення референдуму та його результатів.
«Зайвий раз всі в Україні, та й уся світова громадськість, побачили і переконалися, що українська влада відмовилась виконувати норми Конституції України, норми демократії, забороняючи референдум з допомогою самих грубих і примітивних схем, – зазначив Ігор Конійчук. – А підписання угоди про Асоціацію з ЄС на тих умовах, які запропоновані Брюсселем та МВФ, – це зрада народу України, зрада національних інтересів. Це прямий шлях до втрати економічного і політичного суверенітету країни».
Та Компартія у своїх рішеннях принципова і послідовна: усі доленосні для держави питання повинні вирішуватися шляхом всенародного голосування, а тому вона вимагатиме визнання зібраних підписів і проведення всеукраїнського референдуму щодо визначення напряму інтеграції України.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую