ye-logo.v1.2

Cміття – на біогаз

Політика 1310

Хмельницький Проект вартістю в 50 тисяч доларів профінансувало американське агентство захисту навколишнього середовища

Нині на сміттєзвалищі пробурили три експериментальні свердловини вглиб на 10-15 метрів, аби через трубопровід постачати біогаз на чотири інфрачервоні обігрівачі, встановлені в побутових приміщеннях на полігоні “Спецкомунтрансу”.
“Пристрій, на відміну від батареї, що нагріває спочатку повітря, а вже потім повітря гріє людину, діє безпосередньо на останню. Згідно з розрахунками нашого центру, система збору та обробки біогазів може забезпечити паливом 20 таких обігрівачів. Це дозволить обігрівати кілька побутових приміщень на полігоні власним паливом”, – зазначив Рудольф Гельфанд, консультант київського науково-технічного центру “Біомаса”.
За словами Юрія Матвеєва, заступника директора науково-технічного центру “Біомаса”, в перспективі проекту – побудова системи з 30 свердловин та встановлення власної електростанції. Проте для цього необхідно закрити полігон від сторонніх.
“За рік ми проведемо моніторинг кількості видобутого біогазу, і якщо вона зійдеться з попередніми розрахунками експертів, можна буде повністю перейти на використання цієї  технології. Тоді система забезпечить паливом полігон років на 30-40”, – висловив сподівання хмельницький міський голова Сергій Мельник.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую