ye-logo.v1.2

Чиновники пішли в дружинники

Політика 1727

Стотисячний Кам’янець-Подільський може з початку року і відпочивати після роботи, і засинати спокійно: разом із правоохоронцями громадсь

Турист хулігану не товариш
Усі вони – державні службовці, працюють у різних відділах та управліннях виконкому міської ради. Але з вікна свого кабінету все місто і його проблем не побачиш. Окрім того, у міському відділі міліції нестача кадрів, правоохоронцям важко «накрити» всі мікрорайони. «А що, як ми спробуємо допомогти міліції власною дружиною?!» - запитав підлеглих міський голова Анатолій Нестерук. Сильна половина апарату активно підтримала ідею. Для історичного Кам’янця громадський порядок – мірило його популярності в світі. Бо ж навіть якщо пам’ятки в ньому унікальні, але туриста можуть побити чи пограбувати – ніхто не поїде сюди на екскурсію. А громада обрала стратегічним напрямом туризм. Минулого року виграли грант і встановили 16 відеокамер, які працюють і нині. Добре, та ще замало. Живе пильне око охоронця не завадить. До слова, торік, за статистикою музею-заповідника, місто відвідало 226 тисяч туристів – це лише ті, які купили квитки для огляду Старої фортеці, Ратуші, картинної галереї,
численних експозицій.

Пульс порядку
Патрулювання в січні принесло позитивні результати: жодного порушення порядку у вечірній час не зафіксовано! Декількох чоловіків «під мухою» з громадських місць відправили додому, викликавши таксі та попередивши близьких, одного довелося забрати в лікарню з діагнозом важке алкогольне отруєння. В обласному центрі невдовзі відкриють медвитверезник, міська влада думає, як і в Кам’янці відновити роботу цього закладу.
Міліція ще з вересня минулого року фіксує злочини, про які давно забули: крадіжки з автотранспорту, з кафе, з підвалів житлових будинків. Вочевидь, це вплив економічної кризи. Правоохоронці посилили свою діяльність. Раніше, крім студентських дружин, її ніхто не підтримував. Начальник міськвідділу внутрішніх справ Микола Семенишин вдячний владі за розуміння. У тяжкий час виділили 206 тисяч гривень з бюджету для підтримки міліції, знайшли додаткові кошти на паливно-мастильні матеріали, ремонт приміщення міліції, та й програму відео-нагляду міліція отримала завдяки активності міського управління міжнародних зв’язків і туризму, яке подало проект і виграло його. Правоохоронці також налагоджують співпрацю з поліцією міст-партнерів Кам’янця. Уже є угоди польськими правоохоронцями в містах Каліш, Заверче, Санок.
- У нас з’являється ще більше бажання працювати, краще служити громаді, – каже пан Семенишин. – Створили і розвиваємо унікальний загін кінної міліції. Тепер наше відділення стало навчально-методичним центром по підготовці членів громадських формувань.

Виховає чесного інспектора …студент
- Маємо намір загітувати до патрулювання на вулицях міста і членів трудових колективів, – ділиться міський голова Анатолій Нестерук.
Микола Семенишин не сумнівається, що ідею підтримають і освітяни. Їм буде вельми цікаво побачити своїх вихованців поза школою. У січні міліція виявила 18 фактів незаконного зберігання наркотичних речовин, сім фактів їх збуту. Цей злочинний ринок спрямований на під-літків і молодь.
У населення чимало нарікань на роботу ДАІ. Недавно відбулося резонансне затримання автоінспектора, якого звинувачують у хабарництві. Влада та керівництво міліції знайшли і даішникам помічників: студенти Подільського державного аграрно-технічного університету, які студіюють автомобільну справу, матимуть чудову практику, вийшовши на дороги разом із постами ДАІ.
- Якщо почитаєте доповідні, що їх після чергувань пишуть дружинники, - розповідає керівник загону, завідуючий організаційним відділом виконкому Валерій Клименко, – зрозумієте: вони справді бачать місто ще й як спеціалісти міських служб. Думаю, це великий позитив, вони здобуту реалістичність, господарність, патріотизм уже не розгублять.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую