ye-logo.v1.2

«Перезавантаження» виконкому не відбулося

Політика 1396

Депутати Кам’янець-Подільської ради не допустили навіть розгляду питання №27  на останній сесії.  За оцінкою більшості обранців у органі самоврядування, який в останні час відзначався тісною співпрацею політичних сил задля користі міста, розпочалися провокації та брудні політичні маніпуляції. Пройшло трохи більше року після виборів нового міського голови, якому довірили очолити громаду понад 86 відсотків кам’янчан. Звісно, він привів у міськвиконкомівську команду і «своїх» людей. Та раптом його ж політична сила, яка голосувала за них, постійно декларувала підтримку голови,  кожного його кроку, заговорила про… ротацію складу виконавчого органу.
Ініціатор питання №27 – голова фракції БЮТ Ігор Земсков, наче соромлячись, пішов у вихиляси: «Насправді мова не йде про ротацію виконкому (хоч питання у порядку денному було сформульоване саме так – авт.), а  про рейтингове опитування депутатів міськради щодо діючого складу виконкому. Воно не торкнеться ставлення депутатів до міського голови». Мовляв, позиція в державі сьогодні така, що потрібен дієвий виконавчий орган. Чомусь Ігор Земсков та його фракція прийшли до висновку, що наразі він таким не є. Підстави,  однак, не були названі.
«БЮТівці» наполягали на таємному рейтинговому  голосуванні. Однак, вони не сподівалися, що  колеги дадуть їм відкоша.  «Давайте не гратися в політику, – виступив член фракції «Центр» Сергій Вєдєрніков, – називаймо речі своїми іменами! Якщо хочете змін у виконкомі – то озвучте прізвища тих, хто вас не влаштовує!».
Відвертим був Ігор Войтенко, член фракції НСНУ: «Ваша пропозиція – це підніжка міському голові. Рейтинги визначайте на засіданнях своєї фракції, а наша в цьому участі не братиме!».
Голова фракції Блоку Литвина Іван Павлевич закликав до розсудливості: «Це питання політичне, а ми повинні дбати про покращення міського господарства. Тому й наша фракція участі в голосуванні не братиме. Ми крила міському голові не хочемо підрізати».
Мер міста Анатолій Нестерук зізнався, що хоч не завжди задоволений роботою виконкому, бо прагне зробити дуже багато для міста, але в період економічної кризи не все вдається. Та попри все він шанобливо ставиться до кожного працівника  і домагається, аби жодного рішення на шкоду громаді не проходило. «Я законослухняний», – каже він.
«Питання №27 іде в розріз із чинним законодавством», - роз’яснила завідувач юридичного відділу ради Юлія Вус. То фракція БЮТ, виходить, не знає законів або ж відверто їх ігнорує?! Хоча БЮТ уже не раз демонстрував подібне: так, голосуючи за надання земельної ділянки родині кам’янчан Мартинюків, які виграли чотири (!) суди у цій справі, пан Земсков заявив, що фракція «домовилася не голосувати за це», отже, зігнорувала рішення судів та вимогу обласної виконавчої служби. Сумно. Доводилося чути від декого з депутатів: «Мартинюкам доведеться чекати нових виборів, щоб вирішити своє питання,  яке виявилося … політичним».
«Подібні підніжки самоврядуванню будуть доти, доки існуватимуть закриті партійні списки і люди не відатимуть, за кого ж вони віддали свої голоси, окрім хіба що першої п’ятірки, – вважає Анатолій Макарович. - У такі списки потрапляють лише слухняні особи, які мають тиснути кнопки чи піднімати руки за командою чи під розписку. Одночасно з цим такі депутати не цікавляться діяльністю влади, пильнують виключно власних інтересів. Я постійно запрошую всіх обранців на засідання виконкому. Ніхто не приходить. Я не впевнений, що на наступні вибори списки відкриють. І це шкодитиме ще більше місцевим радам, ніж вищій владі в державі».

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую